Kultúra

2013.04.22. 15:00

Közismert dallamok az operagálán

Nyíregyháza - Közismert operadallamok csendülnek fel azon az ingyenes koncerten, amelyet a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar ad április 25-én 19 órától Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központban.

Nyíregyháza - Közismert operadallamok csendülnek fel azon az ingyenes koncerten, amelyet a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar ad április 25-én 19 órától Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központban. Mint a hétfői sajtótájékoztatón Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, a fúvósegyüttes művészeti vezetője elmondta, az idén immár negyedik alkalommal megrendezendő tavaszi hangversenynek több apropója is van: a zenekar 75 éves, a mazsorettcsoportot 40 éve alapította meg Batáry Ildikó, Guiseppe Verdi zeneszerző pedig 200 éve született. Az elmúlt években a fúvószenekar a tavaszi koncerteken főleg filmzenéket és musicaleket játszott, csütörtökön azonban az Operától az operaház fantomjáig című műsorban a klasszikus szerzemények kapják a főszerepet.

A Vidéki Kulturált Ifjúságért Egyesület, a nyíregyházi önkormányzat és a művelődési ház által támogatott koncertnek további nyíregyházi vonatkozásai is vannak: közreműködőként fellép a megyeszékhelyről származó Ignácz László klarinétművész, a Carmen szvitet pedig Tonté László, a zenekar egykori karmestere hangszerelte.


 

Az operagála műsora:

  • G. Verdi: Nabucco – nyitány
  • D. Lovlegrio: Traviáta fantázia (közreműködik Ignácz László klarinétművész)
  • G. Verdi: Aida – II. felvonás, Győzelmi induló
  • G. Bizet: Carmen szvit
  • A. L. Webber: Az operaház fantomja
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!