Helyi közélet

2015.01.05. 11:14

Kisbuszt kapott a Fehér Bot Alapítvány

Hajdúnánás - Az alapítványnak elsősorban a gyermekek szállítása miatt volt szüksége egy megbízható járműre.

Hajdúnánás - Az alapítványnak elsősorban a gyermekek szállítása miatt volt szüksége egy megbízható járműre.

Reanult Master típusú, 16 személyes mikrobuszt vehetett át a Fehér Bot Alapítvány a hajdúnánási önkormányzattól üzemeltetésre, ennek köszönhetően a sajátos nevelési igényű gyermekek biztonságosabb szállítására nyílik lehetőség. A járművet ünnepélyes keretek között december 5-én adta át az alapítványnak Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere dr. Szabó Miklósnak, az alapítvány elnökének.

Több szülő jelezte az elmúlt hónapokban, hogy szeretné, ha az ő gyermeke is be tudna kapcsolódni a szállítási szolgáltatásba - indokolta a döntést a városvezető. Kiemelte, hogy az együttműködésnek köszönhetően a szolgáltatás biztonsága, valamint a sajátos nevelési igényű gyerekeknek az ellátása is javul. Szólláth Tibor hozzátette, már most is kedvezményes szolgáltatási díjjal szállítják a gyerekeket, de idén szeretné a város még enyhébb költségekkel segíteni a szülőket.

Más településekre

Az alapítványnak elsősorban a gyermekek szállítása miatt volt szüksége egy megbízható járműre - mondta dr. Szabó Miklós, a Fehér Bot Alapítvány elnöke, aki hozzátette: jelenleg 15 gyermek szorul a jármű használatára.

A kisbusz jelentősen megkönnyíti a szülők és a gyerekek életét. Eddig ugyanis 8 sajátos nevelési igényű gyermeket vittek Hajdúböszörményben és Debrecenben működő oktatási intézményekbe, előkészítő tanfolyamokra, de mára ez az igény ennél jóval több lett. Most ezzel a kisbusszal az alapítványnak lehetősége nyílt arra, hogy a meglévő igényeket teljesen kielégítsék, s a jövőben újabbak fogadására is készen álljanak.

Mindkét félnek rendkívül fontos, hogy a sérült gyerekek megfelelő speciális intézményben tanuljanak, fejlődjenek a maguk korlátai között, de együtt a hasonló korosztálybeli gyerekekkel - zárta beszédét dr. Szabó Miklós.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában