Helyi közélet

2016.08.26. 16:03

Megnyílt Debrecen legújabb zenei klubja

Debrecen - Az Ifjúsági Ház és a Rocksuli együttműködésében új lehetőségeket kínálnak az ifjú zenészeknek.

Debrecen - Az Ifjúsági Ház és a Rocksuli együttműködésében új lehetőségeket kínálnak az ifjú zenészeknek.

A debreceni Ifjúsági Ház augusztus 26-án nyitotta meg a zenei klubját, a Club Akusztikot. A megnyitó előtti sajtótájékoztató egy rövid zenei bemutatóval indult, ahol a Leap of Faith zenekar adott elő egy dalt. Tőlük Halász D. János, az Ifjúsági Ház ügyvezetője vette át a szót, aki elmondta: benne merült fel először, hogy létrehozhatnának egy klubot, ahol a debreceni és a környékbeli fiatalok megmutathatják, mit tudnak. Ezután fordultak a Rocksulihoz, ahonnan kétféle támogatást kértek.

Elsősorban azt, hogy segítsenek felkeresni azokat a kezdő vagy már pályán lévő fiatalokat, akik szívesen megmutatnák a Club Akusztikban, hogy mit tudnak. Másodsorban pedig azt, hogy közösen keressék fel a középiskolákat, azon belül is a zenei tehetségeket, akik fellépnének, illetve támogatást szeretnének kapni majd a Rocksulitól abban, hogy merre fejlődjenek tovább.

A tájékoztatón elhangzott: eleinte kéthetente tartanak akusztikus estet, de ha igény lesz rá, akkor heti rendszerességgel áll a fiatalok rendelkezésére az Ifjúsági Ház.

Balogh Miklós Péter, a Rocksuli igazgatója elmondta, hogy szeretnék magukat elkötelezni az akusztikus zene irányában is, és ez a klub pont megfelelő erre, ezért is örültek a létrehozásának.

A Leap of Faith zenekar tagjai is jó ötlet tartják a klub megalapítását, mivel biztosak abban, hogy vannak még hozzájuk hasonló fiatalok, akiknek nagy lehetőség ez, és tapasztalatszerzésre mindenképpen jó lesz.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában