Hortobágy hírei

2018.07.06. 10:40

A vadászok átvennék a felnevelt őzeket

Hortobágy - A Napló július 3-ai számában megjelent cikkünkre (<a href="http://www.haon.hu/nem-szorulnak-megmentesre-a-gidak/3910356" target="_blank">Nem szorulnak megmentésre a gidák!</a>) reagált Varga Ferenc, a Hortobágyi Lúdtenyésztő Vadásztársaság elnöke, levelét dr. Déri Jánosnak, a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány elnökének (illetve másolatban a Naplónak is) küldve.

Hortobágy - A Napló július 3-ai számában megjelent cikkünkre (Nem szorulnak megmentésre a gidák!) reagált Varga Ferenc, a Hortobágyi Lúdtenyésztő Vadásztársaság elnöke, levelét dr. Déri Jánosnak, a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány elnökének (illetve másolatban a Naplónak is) küldve.

Azt kéri az út mentén árusított (feltehetően egészséges) őzgida kapcsán, hogy amennyiben az eset a vadászterületüket érintően történt, úgy a madárkórház jelezze, hogy a vadásztársaság feljelentést tudjon tenni.

„Mint a vadászterületünk közvetlen szomszédságában lévő telephelyük és az őzek tartózkodási helyei közelségéből eredően jelentkezünk a meggyógyult-felnevelt őzek átvételére és a vadászterületünkön természetes élőhelyre történő kihelyezésére” – írja Varga Ferenc.

HBN


[related-post post_id="3910356"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!