Választás 2022

2022.03.11. 20:21

Tasó László: nincs más recept, mint bízni egymásban

Forrás: Kiss Annamarie

Politikai nagygyűlést tartott Tasó László, a Hajdú 3-as választókerület országgyűlési képviselője péntek este Fülöpön. 

Hutóczki Péter, Fülöp polgármestere
Forrás: Kiss Annamarie

Hutóczki Péter polgármester tudatta, az elmúlt időszakban az önkormányzat és az egyházak több mint 800 millió forintból végezhettek beruházást, továbbá a Fülöp és Nyírábrány közötti út felújításának kedvező hatásait is érzik a település lakói. A polgármester megköszönte Tasó Lászlónak mindazt a támogatást és segítséget, amit a mögöttünk hagyott években kaptak.

Nacsa Lőrinc, a Fidesz-KDNP frakciószóvivője (balról) és Tasó László országgyűlési képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője úgy fogalmazott, bár van mondanivalója az elmúlt 12 év országépítő munkájáról, de olyan események történnek, amelyekről szintén szót kell ejteni. – Le kell szögeznünk, hogy Magyarországon a béke a legfontosabb, ne hagyjuk, hogy mások belesodorjanak bennünket ebbe a háborúba – jelentette ki. Hozzátette, egy háború gazdasági és humanitárius válsággal jár, ez határozott, kipróbált vezetőt kíván. – Ez nem a kísérletezgetés ideje, amikor olyanokat mondanak, hogy küldjünk katonákat, fegyvereket, hogy a kárpátaljai magyarok oroszbarátok. Kérdezhetnénk az ellenzéktől: hogy lehet ilyen felelőtlennek lenni? – vetette fel. Kitért arra is, az Oroszországra kivetett szankciók nem érintik az energetikai ellátást. Ugyanakkor hangsúlyozta, a kormány elítéli az agressziót, a civil áldozatokkal járó katonai cselekményeket, ezért tesznek meg mindent a békéért. – Márki-Zay Péterék veszélybe sodornának mindent, azt az országépítő munkát, aminek az eredménye látszik – jelentette ki. 

Nacsa Lőrinc, a Fidesz-KDNP frakciószóvivője
Forrás: Kiss Annamarie

Nacsa Lőrinc a Vidékfejlesztési és a Magyar Falu Programról is beszélt. Az utóbbi segítségével 3 év alatt 1200 faluban sikerült megállítani a népességcsökkenést. Hozzátette, ezért döntött úgy a kormány, hogy a következő fejlesztési ciklusban megháromszorozzák a vidékfejlesztésre fordított forrásokat, 4385 milliárd forintot fognak erre fordítani. Kiemelte, ez egy történelmi lehetőség a vidéknek. – Az a mi erősségünk, hogy közösség vagyunk. Miniszterelnök úr azt mondta, hogy velünk azok is jól járnak, akik nem ránk szavaznak, velük még azok sem, akik rájuk szavaztak. Velünk mindenki jobban jár – vallja a szóvivő.

Tasó László országgyűlési képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Tasó László szerint az együttműködésnél nincs fontosabb, mint mondta, tudják jól, mit kell megvalósítani a következő években, ha eljutnak odáig. A képviselő az orosz-ukrán háború kapcsán kiemelte, nagy baj van a szomszédban, segíteni kell, s bár nem tudni, mi lesz, de stabilitásra szükség van. – Meglenne mindenünk ahhoz, hogy jól éljünk, hogy haladjunk, sokkal többre jutott minden család, minden egyén, csak nem tudjuk megélni, élvezni, amit létrehoztunk – véli. Tasó László szerint nincs más recept, mint bízni egymásban, ahogy korábban is tettük.

 

KD  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!