Lakossági fórum

2022.03.23. 20:30

Fülöp Attila: a cél a béke, ki kell maradni a háborúból!

Az elért gazdasági eredmények megvédése, a háború elkerülése felértékeli a mostani választás kimenetelét.

Forrás: Kiss Annamarie

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár és Tiba István országgyűlési képviselő tartott lakossági fórumot szerda késő délután a polgári művelődési központban. Az előadók többek között a mostani kormányzás elmúlt bő egy évtizedének eredményeit – mint a rezsicsökkentés, a gazdasági növekedés, a családtámogatások – mutatták be a hallgatóságnak, valamint a szomszédban dúló háborúval kapcsolatos álláspontokról is szót ejtettek.

 

– Az elmúlt időszakban, a három kormányzati ciklusban nem adattak meg a békés alkotás évei, mindig valamilyen válsággal, veszéllyel kellett szembenéznünk. Ebből a legutolsó az orosz-ukrán háború – fogalmazott Fülöp Attila. Mint kifejtette, a baloldal felelőtlenül tett kijelentései magában hordozzák azt a veszélyt, hogy az országot a háborúba sodorják. – Nekünk egyetlen célunk, hogy itt béke maradjon, amiért mindent meg is teszünk. Egyértelmű az álláspontunk: nem szabad katonát és fegyvert küldenünk Ukrajnába. Az a dolgunk, hogy annak a fél millió embernek segítsünk, akik a háború elől menekültek Magyarországra – hangsúlyozta.

Forrás: Kiss Annamarie

Előadásában az elért gazdasági eredményeket vonta párhuzamban a baloldal 2010 előtti kormányzásának döntéseivel rámutatva arra, hogy az ellenzék jelenlegi miniszterelnök-jelöltjének kijelentései újra abba a megszorításokkal, a családtámogatásokat és rezsicsökkentést nélkülöző politikai irányba mutatnak, amely az országot második Fidesz kormány előtti éveket jellemezte.

 

Az államtitkár szerint, a választás másik tétje azok az elért eredmények, amelyet ez a kormány vívott ki. Mint fogalmazott: a jövőért és a biztonságért dolgozik a kormánypárt a magyar emberek érdekében.

 

Tiba István, a térség országgyűlési képviselője a fórumon lakossági érdeklődésre elmondta: a városrehabilitációs, mintegy 500 millió forintos pályázat, más műszaki tartalommal, de meg fog valósulni, azt nem kell a városnak visszaadnia. Továbbá bejelentette azt is, hogy 82 millió forint kormányzati támogatásnak köszönhetően elindult a város fürdőjének fejlesztése is.

Forrás: Kiss Annamarie

– Egy sikeres négy évet zárhatunk a választókerületben, azonban a jelenlegi háború jelentősen megváltoztatta a választás tétjét. Kérdés az, hogy kimaradunk-e a konfliktusból? – fogalmazott a honatya. Mint kifejtette, a kormánypárt célja, hogy az ország kimaradjon a háborúból, minden platformon ezt is kommunikálja, szemben a baloldallal, amely úgy gondolja, hogy az országnak katonai segítségnyújtással, fegyverszállítással kell beavatkoznia a konfliktusba. 

 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!