Salakmotor

2023.06.10. 10:50

Vizsgák a pályán és az iskolapadban

Lovas Zoltánnak sikerült összhangba hozni a sportot és a tanulást, így hamarosan elballag a Bocskaiból.

A SpeedWolf Debrecen ifjú reménysége az elmúlt évhez hasonlóan idén is meghívást kapott a 250 köbcentis cseh junior bajnokság küzdelemsorozatára

Forrás: Boros Norbert-archív

Amint arról korábban beszámoltunk, Lovas Zoltán, a SpeedWolf Debrecen ifjú reménysége az elmúlt évhez hasonlóan idén is meghívást kapott a 250 köbcentis cseh junior bajnokság küzdelemsorozatára. A 14 esztendős debreceni salakszóró a szlovéniai Krskóban megrendezett fordulót követően a csehországi Plzenben állt starthoz. A viadalon 12-en küzdöttek a pontokért, s az alapverseny során mindenki négy futamban állt starthoz. Lovas bár futamot nem nyert, de utolsó sem lett: három második hely mellett egyszer a harmadik pozícióban ért célba, így 7 ponttal végzett. Az első négybe kerüléshez, azaz a döntőbe jutáshoz minimum 9 pontra volt szükség. 

A finalisták mögött hárman végeztek 7 ponttal, s mivel Lovasnak nem volt futamgyőzelme, így a 7. pozícióban zárt. A győzelmet veretlenül a szlovén Cerjak szerezte meg, mögötte a lengyel Nycz, a brit Cairns és a szintén lengyel Pawelczak végzett.

„Jót versenyeztem”

A széria harmadik állomásának a csehországi Liberec adott otthont, ahol 11 versenyző mérte össze tudását. A kiírás értelmében újra mindenki négyszer állt starthoz, a cívis Farkasok ifjú titánja lemásolta a plzeni produkcióját, ugyanis háromszor végzett a második, illetve egyszer a harmadik pozícióban, s így 7 pontot szerzett, ami a 6. helyet jelentette a számára. A döntőt és ezzel a versenyt a lengyel Nycz nyerte a cseh Nejezchleba, a lengyel Barylka és a német Cymerman előtt. 

Bár lemaradtam a döntőről, nem vagyok elkeseredve, mert úgy érzem, az erős mezőnyben jót versenyeztem, amiben volt test-test elleni küzdelem, pozíciózás és előzés is 

– fogalmazott Lovas a versenyzői Facebook-oldalán.

Forrás: Boros Norbert-archív

Vége a bocskais éveknek

A salakmotorozás mellett a tanulásra is összpontosítania kellett a vaspapucsosnak, mivel a debreceni Bocskai István Általános Iskola 8. osztályos magántanulójaként év végi osztályozó vizsgákat teljesített az elmúlt héten. Három napon át tartott a „kérdezz–felelek”, aminek a végén a 14 esztendős fiatalember fizikából és informatikából 3-asra, kémiából, matematikából, angolból 4-esre, míg földrajzból, testnevelésből, rajzból, irodalomból, énekből, biológiából, nyelvtanból, erkölcstanból, valamint történelemből 5-ösre vizsgázott. – Elismerem, lehetne jobb is, de a lényeget az osztályfőnököm mondta ki: „Ügyes vagy, idén már nem kell többet jönnöd!” – írta a közösségi oldalán Lovas Zoltán, aki készséggel válaszolt a Hajdú Online kérdéseire.

Forrás: Boros Norbert-archív

Új kihívás

– Három évig voltam magántanuló, azaz volt időm hozzászokni ehhez a rendszerhez. Hétfőn és kedden napi öt órában leadták a tananyagot a tanárok a suliban, majd szerdán megírtam a házi feladatokat, illetve felkészültem a következő órákra. Amikor elkezdtem salakmotorozni, az sem jelentett problémát a suliban, sikerült összhangba hozni a sportot és a tanulást. Még akkor sem volt gond, amikor vasárnap versenyem volt, mert az utazás alatt tudtam aludni a buszban, s hiába értünk haza mondjuk hajnali három órakor, nyolckor már ott voltam a suliban. Az általános iskolás éveimből már csak a ballagás van hátra, majd szeptembertől következik a középiskola, ami a debreceni Baross Gábor technikum lesz, ahol gépésztechnikusnak tanulok majd. Ez új kihívást jelent, de valahogy megbirkózom vele! – mosolygott a nem létező bajusza alatt Lovas, aki elárulta, a nyáron még az eddiginél is jobban koncentrál a motorozásra, rendszeresen jár majd angol nyelvtanárhoz, illetve kikapcsolódásként FIFA-zik.

Lovas Zoltán legközelebb egy világversenyen áll starthoz, nevezetesen a páros Európa-bajnoki sorozat első fordulójában, amit a szlovéniai Krskóban rendeznek július 1-jén. 

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában