Íjászat

2023.06.01. 14:05

Ismét a Fehér Farkas nyila repült a legmesszebbre!

Közel nyolcvan méterrel előzte meg Mónus József a második helyezettet a Hódítók Kupáján.

Mónus József és Mónusné Ruszin Anna Mária

Forrás: Facebook/Mónus József

Isztambulban rendezték meg május 25. és 29. között a Hódítók Kupáját. A viadalról természetesen nem hiányozhatott a hajdúnánási íjász, Mónus József sem, aki 50# erejű íjjal, 447 métert lőtt!
„Megígértem Édesanyámnak a halálos ágyánál, hogy elhozom ezt a diadalt a magyar zászlónknak! Megígértem Kiarának, december 29-kén, a születésnapján, hogy elhozom ezt a kupát születésnapi ajándékként! Megígértem Lacinak, a fiamnak, hogy olyan lőtávú íjat, nyilat készítek , ami legalább 50 méterrel a világ előtt van!” – írta Facebook-posztjában a Farkas, aki állta a szavát, hiszen nyerni tudott, ráadásul közel 80 méterrel legyőzte a második helyezett török harcost. 

Mónus harmadik alkalommal bizonyult a legjobbnak ezen a megmérettetésen. A magyar válogatott tagjaként ott volt Isztambulban Mónusné Ruszin Anna Mária is, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

A bajnokot Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere is köszöntötte, melyről közösségi oldalán meg is osztott egy bejegyzést.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában