DVSC

2023.06.07. 09:43

Ike Thierry Zaengel: Baráth Péter eladása mindenkinek megérte

A Loki első embere új dolgokat árult el a válogatott középpályással kapcsolatos transzferről.

Forrás: NS-archív

A Debreceni VSC elnökével Borbola Bence készített interjút a Sportrádióban, de ott volt a klub ügyvezetője, Makray Balázs is – írta a Nemzeti Sport.hu. 

Ike Thierry Zaengel hosszan beszélt a Debrecen akadémiájáról, a magyar futball fejlődéséről, valamint Baráth Péter eladásáról (mint ismert, a Ferencváros végleg szerződtette a télen kölcsönvett magyar válogatott középpályást). – Sok akadémistánk van, s jól is működnek az utánpótláscsapataink. Szeretném, hogy évente legalább egy-két játékos felkerüljön a felnőttek közé, de ehhez időre van szükségünk. Nincs jó csapat akadémia nélkül, a fejlődést pedig a fiatalokkal lehet elérni – mondta. 

– Baráth Péter eladása mindkét fél, a DVSC és a Ferencváros számára is megérte. Nekik kellett egy új játékos arra a posztra, nálunk pedig ott volt, ahogyan a pótlása is – folytatta a szakember. 

A DVSC elnöke a magyar labdarúgás helyzetéről is beszélt. – A magyar futball sokat fejlődött az utóbbi években, egyre több a jó magyar futballista, de nem tagadom, légiósokra is szükség van. Azt szeretném, hogy hosszú távon a DVSC keretének nyolcvan százaléka magyar játékosokból álljon. Ez nem álom, ez kéne, hogy a normalitás legyen, de az biztos, hogy nem könnyű egy olyan magyar keretet összeállítani, amelynek nemzetközi tapasztalata is van – fogalmazott. 

HBN 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában