Tenisz

2023.06.04. 20:43

Roland Garros: Bondár Annáék negyeddöntősök párosban

Bondár Anna bejutott a negyeddöntőbe női párosban a francia nyílt teniszbajnokságon.

Bondár Anna és Greet Minnen

Forrás: AFP

A magyar játékos és a belga Greet Minnen kettőse vasárnap a 12. helyen kiemelt Asia Muhammad, Giuliana Olmos amerikai-mexikói duóval csapott össze. Az első szettben Bondárék kétszer, az ellenfél pedig csak egyszer brékelt, majd a Hajdúszoboszló SE sportolója magabiztosan kiszerválta a játszmát, a szettlabdánál beütve harmadik ászát – írja az MTI.

A folytatásban Muhammadék – az amerikai teniszező bátyja, Shabazz öt kosárszezont húzott le az NBA-ben – 5:0-ra elhúztak, és bő fél óra alatt egyenlítettek. Az utolsó felvonásban a magyar-belga duó 5:1-re meglépett, de Bondár nem tudta kiszerválni a meccset, semmire bukta az adogatását. Ezután viszont Olmos sem járt jobban, így 1 óra 37 perc elteltével Bondárék ünnepelhettek.

A magyar-belga párosra a negyeddöntőben a második helyen kiemelt amerikai Jessica Pegula és Coco Gauff vár.

Eredmény

női páros, nyolcaddöntő:

Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) – Asia Muhammad, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói 12.) 6:3, 1:6, 6:2

Bondár Anna a visszavágás reményében várja a női páros negyeddöntőt a francia nyílt teniszbajnokságon. – Akárcsak tavaly, most is Jessica Pegula és Coco Gauff vár ránk a Roland Garroson a nyolc között, remélhetőleg más eredménnyel – nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves játékos. – Tavaly 6:4, 4:6, 6:4-re kikaptunk az amerikaiaktól egy óriási meccsen, emlékszem, hogy nagyon jó hangulat volt, szóval van miért visszavágnunk.

Arra a kérdésre, hogy miért nem versenyeztek együtt belga partnerével a januári Australian Open óta, a Hajdúszoboszló SE sportolója elmondta, a világranglistás helyezésük miatt nehezen tudták összeegyeztetni a programot. – Tervben van továbbra is egy hosszabb távú együttműködés Greettel, de a kihagyások után mindig gyorsan egymásra tudunk hangolódni, mivel régóta ismerjük egymást – fejtette ki.

Az egyesbeli nyitókörös búcsúról Bondár Anna felidézte, hogy nem volt ideális a felkészülése a párizsi Grand Slamre. – A torna előtt beteg voltam, gyomorrontással küszködtem, így kiesett pár nap. Persze rosszul esett a vereség a román Begutól, de el kellett engednem, most pedig boldog vagyok, hogy rendbe jöttem, és ilyen szépen menetelünk párosban – tette hozzá Bondár Anna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában