Kézilabda

2023.06.05. 15:59

A bajnokoktól érkezett új játékos a DEAC csapatához

Kerezsi Ádámnak fontos, hogy minél több játéklehetőséget kapjon.

Kerezsi Ádám és Lóczi Lászlóné Kovács Marianna

Forrás: DEAC

Az Eger megnyerte idén az NB I./B-t, így a következő szezonban az élvonalban állhat rajthoz. A legmagasabb osztályban már nem szerepel a Heves vármegyei gárdában Kerezsi Ádám, mivel a DEAC-ban folytatja a karrierjét. A szövetség adatbankja szerint a 20 esztendős játékos a 2022/23-as szezonban harminc bajnokin jutott szóhoz, ezeken nyolc gólt szerzett - olvasható a DEAC legfrissebb közleményében.

– Sokat mérlegeltem, mielőtt eldöntöttem, hogy klubot váltok. Nyilván vonzott az NB I., de úgy gondoltam, hogy valószínűleg nem kaptam volna sok játéklehetőséget, ezért a távozás mellett tettem le a voksom. Többször beszélgettem Mándi Norbert vezetőedzővel, aki elmondta, főleg védekezésben szán nekem fontos szerepet, de hozzátette, hogy támadásban szintén számít rám. Nem szeretnék konkrét célt meghatározni, az a legfontosabb, hogy minden meccsen kihozzuk magunkból a maximumot, és ebben az esetben nem érhet minket kritika. Egri kézilabdázóként már megtapasztaltam, hogy milyen remek hangulatban zajlanak a mérkőzések a DESOK-ban, ilyen atmoszférában mindig jó érzés játszani. Várom már a felkészülés kezdetét, tudom, hogy sokan nem szeretik ezt az időszakot, de ilyenkor lehet letenni a sikeres szereplés alapjait – nyilatkozta a 195 centiméter magas balátlövő, aki az Eger mellett korábban Kisvárdán, Nyíregyházán és Ózdon is megfordult.

A DEAC új játékosa a sport mellett a tanulásra is kiemelt figyelmet fordít.

– Testnevelés-matematika szakos tanárnak készülök, a tervek szerint a Debreceni Egyetemen folytatom a tanulmányaimat, ősszel kezdem a harmadik évet. Fontosnak tartom, hogy az ember több lábon álljon, ezért szeretném megszerezni a diplomát – mutatott rá Kerezsi.

Mándi Norbert vezetőedző elmondta, már télen felvette a kapcsolatot Kerezsivel, és az egyeztetések szerencsére sikerre vezettek.

– Ádám hármas védőként, valamint nyitott védekezés esetén zavaróként is bevethető. Egerben támadásban nem sokat bizonyíthatott, ám nálunk ez változhat, ugyanis remek fizikai adottságokkal rendelkezik – hangsúlyozta a tréner.

Kerezsi érkezésével eldőlt, hogy öt balátlövővel vesszik fel a harcot a debreceniek az új idényben: ezen a poszton az Egerből érkező játékos mellett Almásy Richárd, Mucza Norbert, Kathi Péter és Király Máté juthat szóhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában