Tenisz

2023.06.06. 17:23

Bondár Annáék búcsúztak a Roland Garrostól

A francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében egy amerikai párostól kapott ki a HSE teniszezője és partnere.

Bondár Anna (balra) és Greet Minnen búcsúztak a Roland Garrostól | Forrás: AFP-archív

Fotó: Belga via AFP

Bondár Anna és a belga Greet Minnen kettőse kedden a második helyen kiemelt amerikai Jessica Pegula, Coco Gauff duóval csapott össze a Roland Garroson. Két brékkel a rivális fél óra elteltével már a szettért adogathatott, de elsőre nem sikerült előnybe kerülnie. Miután Bondárék elvették a szervajátékukat, esélyük volt felzárkózni 5:3-ra, 40–0-ről azonban elbukták Minnen adogatását, így 36 perc után vezetett az ellenfél.

A második játszmát Bondárék kezdték jobban, 3:1-re és 4:2-re is vezettek, 4:5-nél azonban a Hajdúszoboszló SE 26 éves játékosának a meccsben maradásért kellett adogatnia. Bár Peguláéknak két mérkőzéslabdája is volt, a magyar, belga kettősnek sikerült egyenlítenie, majd a szett rövidítéssel zárult.

 

Ebben az amerikaiak gyorsan 5-1-re elléptek, s innen már nem volt visszaút Bondár és Minnen számára.

 

A találkozó 1 óra 42 percig tartott. A két páros tavaly ugyancsak a negyeddöntőben találkozott egymással a Roland Garroson, akkor is a tengerentúliak nyertek, mégpedig 6:4, 4:6, 6:4-re. Ezúttal a végeredmény 6:2, 7:6 lett. 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában