Férfi Futsal NB I.

2023.06.01. 22:05

A végére elfáradt, így bajnoki ezüstérmes az MVFC

A Haladás ezúttal nagy arányban, 7–1-re legyőzte a berettyóújfalui gárdát és megnyerte bajnokságot.

Rutai Balázsék (labdával) felülmúlták Nagy Imrééket | Forrás: Vas Népe/Cseh Gábor

Létfontosságú mérkőzésre érkezett Szombathelyre az MVFC Berettyóújfalu futsalcsapata. A három győzelemig tartó bajnoki döntő harmadik találkozóján – összesítésben a Haladás 2–0-s vezetésénél – a Mezei-Vill számára tényleg a túlélés volt a tét. Az első két összecsapás elképesztően szoros küzdelmet hozott, – ahogy arról portálunk is beszámolt – hiszen először hosszabbításban, aztán pedig büntetőkkel tudott csak nyerni a dunántúli gárda. 

A kezdést követően a szokásához híven letámadott a Haladás, amely szerette volna már ezen a találkozón eldönteni a bajnoki cím sorsát. Mind a két védelem különösebb hiba nélkül, egészen stabilan állt a lábán.

Egyszer csak azonban Hajmási elképesztő sebességgel indult meg a bal szélen és adott középre, ahol Rutai érkezett és passzolt közelről a hálóba, ezzel megszerezte a vezetést a szombathelyi együttes. 

Néhány perccel később jöhetett volna a válasz, azonban Rábl próbálkozását Alasztics hatalmas bravúrral hárította. A 17. minutumban talán még nagyobb lehetőség adódott, mivel hatodik szabálytalanságát követte el a hazai gárda. Így Iszák Dominik kisbüntető mögé állhatott, de hazai kapus ezúttal sem engedte a labdát a hálójába.

A fordulást követően nem kellett sokat várni az újabb szombathelyi gólra. Sipos vezette keresztbe a labdát a hatos előtt, nem akadályozta senki, úgyhogy ballal a kapufa segítségével zúdított Mezei kapujába, így már 2–0-ra vezetett a Hali. Trencsényi János ezt követően kockáztatott és lehozta kapusát, hogy emberfölényt alakítsanak ki támadásban. Rafinha egyik csele azonban nem jött be és Sipos a labdaszerzését követően a félpályáról emelt az üres kapuba, még nehezebb helyzetbe kerülve ezzel. 

Az újfalui vezetőedző időt kért a bekapott gólt követően és arra kérte tanítványait, hogy jobban keressék a lövő helyzeteket, de ne kapkodjanak, ne legyenek türelmetlenek. Az elgondolás nem volt rossz, de a feszített tempójú párharcban fejben kicsit fáradni látszott a Mezei-Vill, hiszen kevéssel a harmadik után a negyedik góljukat is bekapták.

Ezúttal Rábl János vesztett labdát üres kapus helyzetnél, amit Hajmási használt ki és gurított a hálóba. 

Az MVFC négy gólos hátrányban sem adta fel a küzdelmet, továbbra is kapus nélkül támadott, aminek végül a 32. percben lett meg az eredménye. Gál István lőtt keményen keresztbe egy labdát a kapu előtt, amibe Nagy Imre bele tudott érni és a hálóba juttatta a labdát. Szűk fél perc alatt viszont kétszer is labdát szereztek a hazaiak úgy, hogy nem volt kapusa a Mezei-Villnek a pályán, így rövid idő alatt 6–1-re módosították az eredményt. A végéhez közeledve szétesni látszottak a vendégek, egy újabb eladott labdából már a hetedik találatát szerezték a szombathelyiek 3 perccel a vége előtt.

A berettyóújfalui játékosokból láthatóan rengeteget kivett az első két kőkemény összecsapás, így a harmadik meccsen több hiba csúszott a játékukba, amit a rutinos hazaiak könyörtelenül ki is használtak.

Az összesítésben 3–0-ra végződő párharc egyáltalán nem volt olyan sima, mint ahogy azt az eredmény mutatja, úgyhogy Trencsényi Jánosék büszkén viselhetik újabb bajnoki ezüstérmüket.

Bakos Attila

A tények

Futsal NB I. döntő 3. mérkőzés
Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu 7–1 (1–0)
Szombathely, Haladás Sportcsarnok. Vezették: Kovács Gábor Péter (Wittner József, Karsai Roland)
Haladás: Alasztics – Kovács M., Longo, Henrique, Sipos G. Cserék: Homlok, Szalmás, Knizs, Nagy K., Hajmási, Dróth, Fehér D., Vas Á., Rutai. Vezetőedző: Juanra Calvo.
MVFC: Mezei – Nagy I., Rábl, Rafinha, Matheus. Cserék: Daróczi, Korcsmáros, Iszák, Szabó P., Gál I., Tifán, Nagy D., Takázs Z., Mező L. Vezetőedző: Trencsényi János.
Gól: 1–0 Rutai (10.), 2–0 Sipos (22.), 3–0 Sipos (24.), 4–0 Hajmási (25.), 4–1 Nagy I. (32.), 5–1 Longo (35.), 6–1 Vas Á. (35.), 7–1 Knizs (37.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában