Kézilabda

2023.06.08. 09:57

Határozottan, ám egy botlással kezdett tavaly a DVSC Schaeffler

Sőt, a Győr ellen is végig partiban voltak Planéta Szimonettáék.

Forrás: Napló-archív

Rendhagyó módon, négy hazai mérkőzéssel kezdte a 2022/23-as szezont a DVSC Schaeffler. A sorozat hibátlanul sikerült, sőt Győrben is remekül helytállt a csapat, aztán jött egy kellemetlen vereség – írta a dvscschaeffler.hu. 

Sorrendben az Alba-Fehérvár (33–23), az MTK-Budapest (31–24), a Dunaújvárosi KKA (40–27) és a Mosonmagyaróvár (30–24) ellen szerzett két pontot a Loki a szezon elején. Különösen a Mosonmagyaróvár elleni hazai siker volt értékes, hiszen az utolsó két szezon bronzérmese találkozott a Hódosban. Rémálomhoz hasonlított az első 13 perc, komoly előnyt épített fel a remekül védekező Móvár (2–8). Szilágyi Zoltán időkérése után rendezte a sorokat a Vautas, így megkezdtük a felzárkózást, de azt kevesen gondolták volna ekkor, hogy a szünetre már előnnyel megy a DVSC Schaeffler. A debreceni lányok 11–4-re nyerték meg a játékrész második szakaszát, így harmincpercnyi játék után 13–12 volt az eredmény. A második félidő Hámori Konszuéla klasszikus mesterhármasával indult, majd Vámos Petra és Mariana Costa is betalált, így már hat volt az előny. Ezt az fórt meg is tartották a piros-fehérek a meccs végéig, így megnyerték a szezon első rangadóját. 

Az Eb-re készülő válogatott tesztmérkőzései miatt szünet következett a bajnokságban, így a szeptemberi sikerszéria után október elején Győrben lépett újra pályára a Loki. Veszíteni való nélkül, de nem feltett kezekkel indult harcba a csapat az Audi Arénában. Az elképesztő formában védő Catherine Gabriel vezérletével a hajráig tartotta a lépést a címvédővel a DVSC. A végjátékban aztán felülkerekedett a rutinosabb ETO, de a 25–22-es vereség után bizakodóan tekinthetett a jövőbe Szilágyi Zoltán együttese. 

Aztán tíz nappal később jött egy hatalmas pofon. A Budaörs otthonában már az első félidőben is akadtak jelei a dekoncentráltságnak, ám ekkor még legalább vezetett a Loki. Szünet után aztán elromlott, ami elromolhatott. Egy 8–2-es szakasszal fordított a hazai együttes, s bár az utolsó percekben még volt lehetőség a javításra, ezen a napon semmi sem sikerült. 25–23-ra nyert a Budaörs, megkapta az első pofont a Vasutas, amelyből gyorsan fel kellett állni, hiszen hat nappal később újabb meccs várt a lányokra. Az Európa-bajnokság előtti utolsó találkozón az Érd volt a Hódos vendége, s bár az első percekben még érződött a budaörsi sokk, végül simán nyert a Loki 32–24-re, ami fontos volt a majd másfél hónapos bajnoki szünet előtt. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában