Supermoto

2023.06.05. 13:50

„Öröm volt nézni, ahogy motorozott” – ifjabb Adorján büszke az édesapjára

A salakmotorozás élő legendája 62 évesen a supermotóban is letette névjegyét.

Ifj. Adorján Zoltán

Forrás: Boros Norbert

A supermoto magyar bajnokság és kupasorozat első fordulóját rendezték a hét végén Visontán. A Black Star Speedway pályáján az Adorján család is képviseltette magát, a 62 esztendős salakmotoros ikon az amatőr kupában, míg a 36 éves fia az ob open kategóriájában állt starthoz. A megmérettetésen két futamot rendeztek, ezek alapján hirdettek eredményt.

Előjött a versenyszellem

A salakmotorozás örökös magyar bajnoka a 16 fős mezőnyben az első futamban a 12., majd a második próbálkozást követően a 6. helyen zárt, így összesítve a 9. helyet szerezte meg Visontán. – A szabadedzésen a 9. legjobb időt értem el, s amikor készültünk a startra, akkor jutott eszembe, hogy igazából nem is gyakoroltam az elindulásokat. Szerencsére még a kezemben van a startolás, így a 6. helyen találtam magam, de ketten ütköztek, majd elestek előttem, ezért meg kellett állnom. Mire beindítottam a motoromat, s a többiek után eredtem, meglépett a mezőny. Két körre volt szükségem, hogy utolérjem a srácokat, a folytatásban tudtam előzni, s végül a 12. helyen értem célba. A második futamban a start után újra sikerült feltornáznom magam a hatodik helyre. Két gyors rivális haladt mögöttem, végig hallottam, hogy a nyomomban voltak, de nagyon koncentráltam, hogy ne tudjanak megelőzni. Végül sikerült megőriznem a hatodik helyet, ebben a pozícióban intettek le a kockás zászlóval.

Úgy érzem, az első futamban is lehettem volna hatodik, ha nincs az a balszerencsés bukás előttem, de mindent összevetve, nem lehetek elégedetlen. Sőt, nagyon élveztem a motorozást, jó volt újra érezni a versenyszellemet a vérkeringésemben.

Már most nagyon várom a következő fordulót, ami Kecskeméten lesz július 2-án. Addig van időm megtanulni fékezni, illetve még jobban összeszoknom a motorommal – fogalmazott a Bajnok, aki egy 350-es KTM nyergében teljesítette az első fordulót.

Más kávéház

Ifjabb Adorján Zoltán az elmúlt szezonban hatalmas dominanciával nyerte meg az amatőr kupasorozatot, így adta magát a helyzet, hogy idén feljebb lép egy szintet, s a magyar bajnokság open kategóriájában küzd a pontokért. A 450-es Husqvarnával versenyző debreceni motoros mindkét futamban a hetedik helyet szerezte meg, így összesítésben – a 15 versenyző közül – a hetedik pozícióban végzett. – Őszintén bevallom, meglepett a mezőny erőssége, nem számítottam rá, hogy ennyire nívós közegben találom magam. Az időeredményeim alapján gyorsabb voltam, mint tavaly, nagyjából másfél másodpercet javítottam a köridőmön, ez a produkció most arra volt elegendő, hogy hetedik legyek. Talán egy pozícióval jobb lehettem volna az egyik futamban, mert a hatodik helyen motoroztam, ám nem tudtam tartani a pozíciót, mert az ellenfelem gyorsabb volt, s megelőzött. Ám nincs bennem hiányérzet, amit lehetett, megtettem, s ami még nagyon fontos, a motoromra semmi panaszom nem lehet.

Összességében nagyon jól éreztem magam a versenyen, bízom benne, a következő fordulóban még jobb tudok lenni.

A kecskeméti fordulóra felkészülünk, addig van még nagyjából egy hónapunk, a tervek szerint 4-5 alkalommal edzünk előtte a helyszínen – fogalmazott ifjabb Adorján, aki értékelte édesapja első supermotós versenyét. – Hatalmas szívvel ment, öröm volt nézni, ahogy motorozott, a második futamában mérnöki precizitással és nagy higgadtsággal versenyzett. Gyorsan elsajátította a supermotózás alapjait, hiába salakmotorozott előtte, ez egy olyan kihívás, mintha valaki a Forma–1-ből átülne egy raliautóba, azaz teljesen más kávéház. Nagyon büszke vagyok rá! – fogalmazott a motoros.

Boros Norbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában