Futsal

2023.06.09. 13:56

A debreceni Sánta Attila is betalált az Eb-n

Két győzelemmel nyitott a magyar válogatott a lengyelországi kontinensviadalon.

Sánta Attila (balra) is betalált

Forrás: Veszprém Megyei Napló-archív

A lengyelországi Pruszkówban harcol a minél jobb eredményért a magyar cukorbeteg futsalválogatott a DiaEuro 2023 bajnokságon. A Hevesi Tamás vezette nemzeti együttes pénteken meg is kezdte szereplését, első csoportmeccsükön Lengyelország legjobbjaival mérkőztek meg a magyarok. 

Nagy Roland szerzett vezetést az övéinek a hetedik percben, majd nem sokkal rá Sánta Attila duplázta meg az előnyt, ezzel eldöntve az összecsapást, 2–0-s sikerrel nyitott Magyarország. 

Nem sok ideje volt pihenni a fiúknak, hiszen a diadal után következett az újabb párharc, ezúttal Szlovákia ellen. Petroff Norbert már a negyedik minutumban előnybe lőtte a magyarokat, akik így a szünetben 1–0-ra mentek. A folytatásban Petroff duplázott, illetve Nagy Roland és Brondics Péter is betalált, 4–0-ra nyertek Hevesi Tamás tanítványai. 

Két győzelemmel a zsebében várhatja pénteki harmadik meccsét Magyarország, mely 16.10-től az írekkel mérkőzik meg. 

A mieink keretében két debreceni játékos is helyet kapott, ott van az Eb-n a 21 éves Pelles Dominik és a 30 éves Sánta Attila, aki korábban az NB I.-es DEAC-ban is játszott. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában