Atlétika

2023.05.12. 09:16

Szilágyi Réka jó formában várja a szezonrajtot

A DSI Debrecen Európa-bajnoki 4. helyezett gerelyhajítója a Tiszavirág Kupán lép először rekortánra.

Szilágyi Réka is nekivág a szezonnak

Forrás: NS-archív

Végéhez ért a DSI Debrecen hatszoros magyar bajnokának, Szilágyi Rékának a felkészülése, számára szombaton 14 órakor kezdődik a 2023-as szabadtéri szezon. Első versenyére a Szolnoki Atlétikai Központban, a Tiszavirág Kupán kerül sor. Az év első megmérettetésén a debreceniek tízpróbázója, Hodossy-Takács Sámuel is rekortánra lép, aki 15.30-kor kezd a távolugrók mezőnyében – olvasható a klub honlapján.

– Ideális körülmények között, Tenerifén és Dél-Afrikában készülhettem, mindent, amit erre az időszakra elterveztünk, sikerült elvégezni. Az elmúlt hónapokban alaposan belenyúltunk a technikámba, arra helyeztük leginkább a hangsúlyt, hogy az új mozgáshoz meglegyen az erő és a sebesség. 

Jó formában érzem magam, várom már az első versenyt, melyre Szolnokon kerül sor. Szezonkezdésként nem tűztem ki célt a méterek tekintetében, a mozgást szeretném minél jobban kivitelezni, de szeretnék 60 körül dobni.

A szezon a világbajnokságról szól, augusztus közepére időzítjük a csúcsformámat, addigra szeretném tökéletesíteni a technikát. Úgy vélem, a vb döntőhöz egyéni csúcs közeli eredmény kell, de ebben az új mozdulatsorban benne van egy nagy dobás – fogalmazott Szilágyi Réka.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában