Kézilabda

2023.05.30. 12:52

A NEKA és a Győr ellen a négyes döntőben

Az első helynek köszönhetően a nyugati csoport második helyezettjével, a Győri ETO-val játszanak az U17-es DVSC-s lányok a döntőbe jutásért.

Éremért szállnak harcba a lányok

Forrás: akademia.dvsckezilabda.hu

A tavalyi évhez hasonlóan idén is Szigetszentmiklóson rendezik meg az utánpótlás négyes döntőket, június 2-án a DVSC U17-esei a Győrrel játszanak 13 órától, az U19-esek elődöntője 17 órakor kezdődik a NEKA ellen – olvasható a DVSC Kézilabda Akadémia honlapján.  Ahogy az előző szezonban, úgy idén is mind az U19-es, mind az U17-es debreceni együttes ott lesz a szigetszentmiklósi négyes döntőkben. 

Az előző szezonban mindkét csapat érmet szerzett, az ifjúsági bajnokságban második, míg a serdülők között harmadik helyezést értek el az akadémisták. A Magyar Kézilabda Szövetség immáron U19 (korábban ifjúsági), illetve U17 (korábban serdülő) I. osztály néven indított versenysorozatokat, két csoportra (kelet, nyugat) osztva az első osztály együtteseit.

A 14 csapatos alapszakaszt oda-visszavágós rendszerben bonyolították le, mindkét csoportban az első két együttes kvalifikálta magát a legjobb négy közé. A négyes döntő elődöntőit június 2-án, a helyosztóit június 3-án játsszák le, a mérkőzések helyszíne a szigetszentmiklósi SZKSK Kézilabda Csarnok.

Remekül indítottak

Az U19-esek jól kezdték a bajnokságot, sokáig élen is álltak a tabellán, ám a Ferencváros elleni sem hazai pályán, sem idegenben nem sikerült pontot szerezni. Habár a Kisvárdával szemben hazai pályán váratlanul döntetlenre végzett Győrvári Viktor együttese, a nagyon fontos Vác, illetve Kisvárda elleni idegenbeli találkozókat megnyerték a cívisvárosiak, így a második helyen végeztek az alapszakaszban. Ez a helyezés azt jelenti, hogy a nyugati csoport első helyezettjével, a NEKA csapatával kell megküzdeniük a döntőbe kerülésért. A találkozó június 2-án, pénteken 17 órakor kezdődik.

Az U17-es együttes is magabiztosan indított a pontvadászatban, egészen a Ferencváros elleni idegenbeli találkozóig pontot sem vesztett. A zöld-fehérek ellen vereséget szenvedtek az akadémisták, ám azt követően minden mérkőzésüket megnyerték, így huszonhat találkozón ötven pontot szerezv nyerték meg csoportjukat. Az első helynek köszönhetően a nyugati csoport második helyezettjével, a Győri ETO-val játszanak a lányok a döntőbe jutásért, június 2-án, 13 órai kezdettel.

Szombaton, június 3-án, 11 órakor az U17-es, majd 13 órakor az U19-es bronzmérkőzés kezdődik, majd a két döntő zárja le a négyes döntőt: 15 órakor az U17-es, 17 órakor az U19-es aranymérkőzés veszi kezdetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában