Futsal

2023.05.30. 18:33

Fel kell állnia a padlóról az MVFC-nek

Trencsényi János és Szabó Péter is büszke a Berettyóújfalura.

Szabó Péter, az MVFC Berettyóújfalu csapatkapitánya értékesítette a hatméretesét

Forrás: Molnár Péter

Még sokáig nehezen emészthető módon veszítette el a férfi futsal NB I. bajnoki döntőjének második mérkőzését az MVFC Berettyóújfalu együttese. A Pálfi István Rendezvénycsarnokban összegyűlt több mint 1000 néző örömére Matheus és Nagy Imre találataival már 2–0-ra is vezettek az újfaluiak, ám a vendégek Vas,  illetve Luiggi Longo révén egyenlíteni tudtak. A kétszer öt perces ráadásban nem született újabb gól, így következett a szétlövés, melyet 9–8-ra a szerencsésebb dunántúliak nyertek.

mvfc-berettyoujfalu-haon-sport-futsal-hajdu-bihar-haladas-bajnoki-donto-trencsenyi-janos-szabo-peter
Trencsényi János, az MVFC Berettyóújfalu edzője
Forrás: Molnár Péter


A lefújás után Trencsényi János, a Berettyó vezetőedzője bosszúsan, de büszkén nyilatkozott portálunknak. – Nehéz egy ilyen után bármit is mondani. Az első meccs után az járt a fejemben, vajon lehetünk-e még erősebbek mentálisan, de ez az összecsapás bebizonyította, százszor erősebbek vagyunk, mint azt gondoltam. Nagyon sokat tettünk a sikerért ismét, és még mindig várat magára... Arról beszéltünk a kezdés előtt, hogy egyre közelebb vagyunk az ellenfelünkhöz játékban is, taktikai elemekben is, meg minden létező szituációban. 

Megint közelebb kerültünk, hiszen 6 méteresekig jutottunk, de nem sikerült feltenni az i-re a pontot.

 Sajnos az eredmény határozza meg a sikeres, vagy a kevésbé sikeres csapatot. De büszke vagyok mindenkire, küzdöttünk, csúsztunk-másztunk a sikerért – szögezte le. 
A tréner hozzátette, lehet beszélni szerencséről vagy szerencsétlenségről, de ő nem szereti ezzel magyarázni az eredményeket. – Ha eddig egy hajszálnyi volt a különbség a két csapat között, mostanra egy atomnyira zsugorodott. Nagyon nehéz lesz újra rendezni a sorokat, és csütörtökön megvívni a harmadik meccset. Pedig keddtől kezdve már csak arra kell koncentrálni, mert fogynak a lehetőségeink, és az ellenfélnek már csak egy győzelem kell az aranyéremhez. Ha mostani teljesítményt hozzuk, vagy tudnánk egy kicsit fokozni, akkor még bármi benne lehet a párharcban – bizakodott a szakember.

 

Elrontott szülinap

A 30. születésnapját kedden ünneplő csapatkapitány, Szabó Péter is úgy kezdte, egy ilyen vereség után nem könnyű bármit is mondani. – Ha az első meccs kimenetele fájt, akkor ez hatványozottan igaz a mostanira. Kezdés előtt megbeszéltük, a lehetséges maximumig kell kitolnunk a teljesítményhatárunkat. Szerintem ez sikerült, otthagytunk mindent a pályán, de sajnos ez ennyire volt elég, megint kikaptunk – kesergett a ”cséká”, aki szerint fizikailag és mentálisan is nagy feladat lesz összeszedniük magukat. – A következő összecsapásra megint mi utazunk. Az első vereségből is fel tudtunk állni, sportemberek vagyunk, nem tehetjük meg, hogy feladjuk, és nem is fogjuk. A bajnokoknak mindig fel kell állni a padlóról, bármekkora pofont kapnak. 

Már eddig is voltak köztünk bajnokok, a mostani után azt tudom mondani, minden játékosunk egytől-egyig az, büszke vagyok rájuk.

 Úgyhogy megpróbálunk felállni, és kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. A két elveszített mérkőzés miatt lesz rajtunk teher, de ez a csapat korábban is bizonyította, hogy meg tud birkózni az ilyenekkel. Nem tudom minek kell még történnie, hogy meg tudjuk verni ezt a Haladást, de bízunk benne, hogy a következő mérkőzésen sikerül majd, hiszen csak úgy tudjuk életben tartani a bajnoki címről szőtt reményeinket – mondta el Szabó Péter.

Az egyik fél 3 győzelméig tartó párharc állása 2–0 a Haladásnak, a következő találkozó a vasiak otthonában lesz csütörtökön 20 órától. 

MSZ

A tények
Férfi Futsal NB I. döntő 2. mérkőzés
MVFC Berettyóújfalu–Haladás VSE 2–2 (0–0, 2–2, - szétlövéssel 8–9)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 1200 néző. Vezette: Szilágyi Norbert (Takács Ákos, Kakuk Szabolcs)
MVFC: Sándor - Nagy I., Rábl, Rafinha, Matheus. Cserék: Mezei, Korcsmáros, Erdei, Iszák, Szabó P., Gál, Tifán, Nagy D., Takács. Vezetőedző: Trencsényi János.
Haladás: Alasztics - Szalmás, Hajmási, Vas, Rutai. Cserék: Gyimesi, Kovács, Luiggi Longo, Knizs, Dróth, Henrique Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér.   Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez.
Gól: 1–0 Matheus (22.), 2–0 Nagy I (31.), 2–1 Vas (32.), 2–2 Luiggi Longo (39.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában