Futsal

2023.05.26. 14:28

Egy kivétellel minden úgy történt, ahogy a Berettyónál eltervezték

Trencsényi János büszke a játékosaira, Iszák Dominik szerint hétfőn a szurkolók segítségével visszavághatnak a Haladásnak.

Matheus (balról) és Luiggi Longo is duplázott a Haladás-MVFC Berettyóújfalu rangadón

Forrás: Cseh Gábor/Vas Népe

Ahogy arról portálunkon beszámoltunk, óriási csatában veszítette el a férfi futsal bajnoki döntő első mérkőzését az MVFC Berettyóújfalu a bajnoki címvédő Haladás otthonában csütörtök este. Az újfaluiak taktikus játékkal, végig pariban voltak az esélyesebb vasiakkal, akik csak hosszabbításban tudták legyőzni 5–4-re Sándor Mátéékat. A vendégek góljait Matheus (17., 37.), Iszák Dominik (24.) és Nagy Imre (45.) szerezte, a dunántúliaknál Sipos (20.), Luiggi Longo (25., 37.), Vas (41.) és Kovács (42.) volt eredményes.

A lefújás után Trencsényi János így értékelt az M4 Sport kamerái előtt: – Bejött, amit mondtam a kezdés előtt, egygólos, szoros meccs volt, sajnos a győzelem megint elmaradt. Apróságokon múlik egy ilyen: aki élesebb, frissebb, talán rutinosabb és jobban használja ki a helyzeteit, az tud érvényesülni. A mérkőzés nagy részében nyomás alatt futsaloztunk, az 5 a 4-es játékokunk nem úgy működött, ahogy azt elképzeltem, ezért 4 a 4-ben próbálkoztunk.  Volt egy időszak, amikor nem jól reagáltunk, illetve a hosszabbítás elején egy kicsit ”beragadtunk”. Viszont le a kalappal a játékosok előtt, mert nagyot küzdöttünk, mindenki megtett mindent. Talán, ha be tudjuk rúgni a második tízméterest lehet nyerünk, de ez mind ha kategória – nyilatkozta kiemelve, hétfőn még jobb védekezésre lesz szüksége alakulatának, mert az ellenfél játékosai nagyon jól egy az egyeznek.

Iszák Dominik a brazil Matheus forintos labdáját értékesítette magabiztosan a második félidőben. – Szomorúan megyünk haza, mert bár kiegyenlített mérkőzést játszottunk, benne volt, hogy megnyerjük. A mostani szezonban nem szerencsével, hanem teljesen megérdemelten jutottunk a fináléba. Ebben az évben teljesen más a csapat képességekben és mentalitásban is. Pénteken le kell vonni az összecsapás tanulságait, és készülni a második találkozóra. Építkeznünk kell tovább az 5 a 4-es taktikánkra is. Az az 5 játékos már régóta futsalozik együtt, össze vannak szokva, ezt ki lehet használni majd hazai pályán, ahol a szurkolóink támogatásával nagyobb esélyünk lesz a sikerre – ecsetelte a játékos.

Az egyik csapat három győzelméig tartó párharcban 1–0 a Haladás javára, folytatás hétfőn 20 órától (tv: M4 Sport) a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

MSZ


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában