Karate

2023.05.15. 16:07

Magyar Levente az U21-es korosztályban bizonyult a kontinens legjobbjának

Az Eb-n és az ob-n remekeltek a Debreceni Egyetem karatékái, Magyar Levente mellett Nagy Máté is aranyérmet szerzett.

Magyar Levente a dobogó legmagasabb fokán

Forrás: unideb.hu

Európa- és magyar bajnoki címet is bezsebeltek a Debreceni Egyetem hallgatói múlt hétvégén – számolt be róla az egyetemi sajtóiroda. Magyar Levente az U21-es korosztályban bizonyult a kontinens legjobbjának középsúlyban, Nagy Máté pedig a -60 kg-os súlycsoport felnőtt magyar bajnoka lett. 

Barcelona adott otthont május 12. és 14. között a 11. IKO Matsushima, Kyokushin Karate Európa-bajnokságnak, amelyen az ifjúsági korcsoporttól a felnőtt, senior és masters korosztályig egyaránt tatamira léptek versenyzők. 

A Debreceni Egyetem testnevelés-gyógytestnevelés szakos hallgatója, Magyar Levente spanyol és örmény ellenfelét legyőzve jutott el a döntőig, ahol szintén egy spanyol sportolóval szemben aratott diadalt.

Az U21-es korosztály új középsúlyú Európa-bajnoka tavaly nyáron tett 1 danos mestervizsgát, a kontinensviadalra pedig már februárban megkezdte a felkészülést. Legközelebb a szolnoki világkupán szeretne érmet szerezni, júniusban. 

Magyar bajnok lett

Nagy Máté, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója szombaton mérkőzött meg hazánk legjobbjaival az UTE Megyeri úti jégcsarnokában. A kétnapos megmérettetésre, mely a felnőttek között a hazai rendezésű világbajnokság kvalifikációs versenye is volt, 40 egyesület több mint 800 sportolója érkezett.  

Nagy Máté, Debreceni Egyetem, karate
Nagy Máté nem talált legyőzőre
Forrás: unideb.hu

Nagy Máté U21-es versenyző, de edzőjével úgy döntöttek, hogy ezúttal a felnőtt mezőnyben tesz próbát. Megérte, hiszen Máté 7:2 arányban nyerte első mérkőzését a tavalyi magyar bajnok Szabó Marcell ellen. A következő körben a kategória legrutinosabb versenyzőjét, az UTE-s Kiss Andrást lepte meg, végül az MTK-s Csöppű Bence elleni meccsét is magabiztosan hozta 2:0-ra, így három győzelemmel a -60 kg magyar bajnoka lett.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában