Atlétika

2023.05.18. 21:43

Klekner Hanga szerint bizakodásra ad okot az eredménye

A DSI rúdugrója a görög fővárosban rendezett viadalon kezdte meg az idényt, szombaton pedig a Paulinyi Jenő Emlékversenyen indul.

Klekner Hanga elégedett az eredményével

Forrás: Facebook/Magyar Atlétika - Hungarian Athletics

Athénban rendezték a Continental Silver Tour keretében a Filothei Women Gálát szerdán, ahol megkezdte a szabadtéri szezont a DSI Debrecen többszörös magyar bajnok rúdugrója, Klekner Hanga. A tizenegy fős mezőny leginkább hazai ugrókból állt, köztük a 2016-os riói olimpián aranyérmes, a 2017-es év világbajnoka, Katerina Stefanidi, illetve a 4.70-es egyéni csúccsal rendelkező Eleni-Klaoudia Polak – olvasható a cívisvárosi klub honlapján.

Hanga 430 centiig jutott, bár megpróbálkozott a 437-es magassággal is, azt háromszori kísérletre sem tudta átvinni. Eleni-Klaoudia Polak is 430-on zárt, ám kevesebb rontott kísérletének köszönhetően megelőzte kiválóságunkat, aki a bronzérmet vehette át a nap végén. A számot végül az olasz Elisa Molinarolo nyerte 4 méter 37 centis ugrással.

Szezonkezdésként elégedett

– A felkészülés végén volt egy kisebb sérülésem, kevesebbet használtam a rudat, de az elmúlt hetekben már 100 százalékos edzésmunkát tudtam végezni. Ennek tükrében szezonkezdésként elégedett vagyok a 430 centivel, főleg úgy, hogy tizenkét lépésről és nem teljes nekifutásból ugrottam. 

A technikámon van még mit csiszolni, de ez az eredmény bizakodásra ad okot. Idén az országos bajnokságig szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat, de a magyar rekord is célkeresztben van.

Pénteken utazok haza, szombaton pedig a Paulinyi Jenő Emlékversenyen indulok – nyilatkozott még Athénból Klekner Hanga.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában