Magyar válogatott

2023.05.23. 13:22

Ferenczi János ott van a Montenegró és Litvánia elleni keretben

A Loki futballistája mellett a Ferencvárosnál kölcsönben szereplő Baráth Péterre is számít a kapitány

Ferenczi János | Forrás: HAON-archív

Marco Rossi szövetségi kapitány 24 játékost hívott meg a férfi A-válogatott júniusi Eb-selejtezőire – áll az MLSZ közleményében. A keretben egy újoncot találunk, miközben sérülés miatt Fiola Attila, Gulácsi Péter, Nagy Zsolt, Schäfer András, illetve Németh András sem áll a kapitány rendelkezésére.

A csapatban ismét ott van a Debreceni VSC futballistája, Ferenczi János és a jelenleg a Ferencvárosnál kölcsönben lévő Baráth Péter is visszakerült az együttesbe. 

A keret újonca a Kecskemét 22 éves védője, Szalai Gábor, aki a jelenlegi szezon eddigi 32 mérkőzéséből 28 meccsen lépett pályára, és az ezeken nyújtott teljesítményével meggyőzte Marco Rossi szövetségi kapitányt. Mellette visszatér a keretbe Szappanos Péter, aki a legutóbbi összetartás alkalmával nem kapott meghívót, de ugyanez igaz Styles Callumra is, aki mostanra felépült a sérüléséből.

– Sajnos több játékosunk sem épült fel sérüléséből, de így is biztosított a minőség és az egység a csapatban – mondta a szövetségi kapitány. – Az egyetlen újoncot, Szalai Gábort azért hívtuk meg, mert egy jó állapotban lévő fiatal, ráadásul bal lábas játékos, ami fontos a védelmünkben. Könnyen lehet Szalai Attila tartaléka. Egész szezonban jól játszott, jó fizikális adottságai vannak, így látni szeretnénk, hogyan illeszkedik be a csapatba és a pályán a játékunkba – fogalmazott.

A keret tagjainak egy része június 5-én kezdi meg az edzéseket Telkiben, a teljes létszámú összetartás pedig egy héttel később veszi kezdetét szintén az MLSZ edzőközpontjában. Június 17-én Podgoricában Montenegró ellen lép pályára Marco Rossi együttese, három nappal később pedig Litvánia válogatottját fogadja a Puskás Arénában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában