Labdarúgás

2023.05.27. 17:46

U17: a németek menetelhetnek tovább a győzelem felé - fotókkal

Forrás: Molnár Péter

Németország és Svájc U17-es csapata csapott össze szombat délután a DEAC pályáján a hazai rendezésű labdarúgó U17-es Európa-bajnokságon

A meccsen a 15. percben kiállították a németektől Maxim Dalt, mert utolsó emberként szabálytalankodott, a tette ráadásul 11-est ért a svájciaknak, amelyet Winsley Boteli, aki ellen szabálytalankodtak, értékesített is. 0–1. Az állás az első félidőben már nem is változott, azonban a második félidő kezdetét követően szinte azonnal egyenlített a német csapat, a támadó Paris Brunner fejelte Charles Hermann labdáját a kapuba. 1–1. 

A rendes játékidőt követően 6 perc hosszabbítás várt a csapatokra, ám az eredmény nem változott, ezért 11-es párbaj döntött, amelyet Jason Parente kezdett, és egyből gólt is rúgott. 0–1. A németek első büntetőjét Robert Ramsak értékesítette (1–1), a svájciaktól másodikként Jeremy Fasano állt a labda mögé, majd gólt is rúgott (1–2). A németek második rúgását Winners Osawe hagyta ki, majd Leon Grando volt eredménytelen. Dárdai Bence viszont nem kegyelmezett, így 2–2 lett az állás, Rhodri Smith kihagyta az ő büntetőjét, Kjell-Arik Wätjen azonban nem hibázott (3–2), így Winsley Boteli kihagyott lehetőségét követően beállt a végeredmény: a németek büntetőkkel 3–2-re győzték le Svájcot, így ők jutnak tovább. 

Ahogy az korábban kiderült, a mérkőzés győztesére Lengyelország vár az elődöntőben, miután a polákok 3–2-re legyőzték Szerbiát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában