Férfi kosárlabda

2023.05.07. 09:40

Andjelko Mandics: „Többször is hullámvölgybe keveredtünk”

A DEAC vezetőedzője extra energiákat és több koncentrációt kér játékosaitól a következő mérkőzéseken.

Neuwirth Bence (balra) | Forrás: NS-archív

A DEAC kosarasai szombaton délután a Sopront fogadták az 5-8. helyért vívott helyosztók során. A rendkívül hullámzó és izgalmas találkozón 82–75-re nyert Andjelko Mandics együttese, ezzel 1–1-re egyenlítve a három győzelemig tartó párharcban. 

A szerb szakember a találkozót követően sajtótájékoztatót értékelte a látottakat. – Voltak rövid időszakok, amikor koncentráltak és agresszívak voltunk, ugyanakkor többször is hullámvölgybe keveredtünk, amit nem igazán tudok megmagyarázni, hogy miért.

A legfontosabb, hogy nem adtuk fel, háromszor jöttünk vissza tízpontos hátrányból, és a végjátékban sikerült győznünk

– jegyezte meg.

DEAC, DEAC Kosárlabda, Debrecen, Sopron, Sopron KC, Andjelko Mandics
Andjelko Mandics | Forrás: HAON-archív

Andjelko Mandics felhívta a figyelmet, hogy a párharc megnyeréséhez viszont sokkal stabilabban kell játszaniuk. – A gyengébb védekezés és a kihagyott ziccerek mind a koncentráció hiányának tudhatóak be. Ahogy már említettem, háromszor is több mint 10 ponttal vezetett az ellenfél, és onnan visszakapaszkodni nagyon kimerítő, és ezek a dolgok a csapatban lehúzzák a morált, így ezt mindenképpen orvosolnunk kell.

Visszajöttünk a meccsbe Debrecenben, szeretnénk idegenben is nyerni, amihez azonban extra energiákra és koncentrációra lesz szükség

– hangsúlyozta a tréner.

A DEAC fiatalja, Neuwirth Bence ezúttal 5 ponttal járult hozzá a kifejezetten értékes sikerhez, ő is nyilatkozott a mérkőzést követően. – Az ellenfelünknél a fiatalok nagyon felkészültek voltak és jól használták ki a játékperceiket. Ennek eredményeként nehéz összecsapáson vagyunk túl a Sopron ellen.

Fontosnak tartom, hogy amíg az első mérkőzésen nem tudtuk a végén magunkhoz ragadni a győzelmet, ezúttal hazai környezetben sikerült.

Az, hogy most egyenlítettünk a párharcban, szerintem erőt adhat a folytatásra – vélekedett. 

Ahogy már említettük,

a három győzelemig tartó összecsapás jelenleg 1–1-es döntetlenre áll. A következő mérkőzés kedden 18 órától lesz Sopronban. 

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában