Kézilabda

2023.05.10. 09:34

Négy korosztályban léptek pályára a DSI kézisei

Vereséggel kezdték, győzelemmel zárták a hétvégét az ifjú debreceni sportolók.

Pályára léptek a fiatalok

Forrás: dsidebrecen.hu

Az U13-as fiúk Mezőkövesd elleni játékán nagyon érződött Csukás Levente hiánya, és csak az első félidőben tudták megnehezíteni az ellenfél dolgát  A második mérkőzés sem indult jól, mert félidőben még a Hajdúszoboszló vezetett.– számolt be róla a DSI honlapja. A csapat már többször bizonyította, hogy vesztes helyzetből is képes megfordítani a találkozó állását. Kitartásukat, akaraterejüket most is siker koronázta és győztesen hagyták el a pályát. 

A debreceni lányoknál ugyanebben a korosztályban az első csapat egyik ellenfele sem tudott komoly ellenállást kifejteni, és könnyedén jutottak a négy pont birtokába. A fiatalabbak két szép győzelemmel ismét igazolták, hogy helyük van az idősebbek között. A programot vasárnap délután az U17-es lányok zárták. Magabiztos győzelemmel versenyben maradtak a dobogós helyezésért.

Eredmények
Kisiskolás verseny LU9 III. csoport
DSI Debrecen 1.–Hajdúnánás SK 1. 0-0
DSI Debrecen 1.–Balmazújvárosi LKSE 0-0
Vezetőedző: Jakab Márk
DSI Debrecen 2.–Téglás VSE 0-0
DSI Debrecen 2.–KK Hajdúszoboszló 0-0
Vezetőedző: Szilágyi Réka
Szilágyi Réka: Nagyon várták már a gyerekek a mérkőzést, amely egyben az utolsó volt idén. Bátran léptek pályára, szép megoldásokat láttam tőlük. Sokat tapasztaltak ezeken a mérkőzéseken is. Nagyon jól érezték magukat én pedig meg vagyok velük elégedve.
DSI Debrecen 3.–Létavértes SC 97 0-0
DSI Debrecen 3.–Hajdúnánás SK 3. 0-0
Vezetőedző: Vértessy-Péntek Fanni
Vértessy-Péntek Fanni: A gyerekek már nagyon várták az újabb játékos hétvégét. A csapat nagyon felszabadultan, bátran játszott. Számomra a legjobb érzés az volt, hogy láttam azokat a mozdulatokat a meccseken, amiket edzéseken tanulunk, gyakorlunk. Az utolsó meccsre megtaláltuk és a gyerekek is nagyon jól ráéreztek a számunkra megfelelő védekezési formára. Ezen a hétvégén már gólokban sem volt hiány megsokszorozódott az előző meccseken lőtt száma. Tudjuk, hogy nem számoljuk ebben a korosztályban még az eredményt, de ennek ellenére minden alkalommal az az első kérdés a meccsek után, hogy nyertünk-e. A sikeres hétvégét egy fagyizással zártuk, mellyel megünnepeltük azt is, hogy milyen sokat fejlődtek az elmúlt két hónap alatt.

Kisiskolás verseny FU9 III. csoport
DSI Debrecen 2.–DSI Debrecen 1. 0-0
DSI Debrecen 3.–DEAC 0-0
DSI Debrecen 1.–BMSE Berettyóújfalu 0-0
DSI Debrecen 2.–DEAC 0-0

DSI Debrecen 3.–BMSE Berettyóújfalu 0-0
Vezetőedző: Láng Emese

OGYB LU11 - I. csoport
DSI Debrecen–Balmazújvárosi LKSE 0-0
DSI Debrecen–Tiszalöki VSE 0-0
Vezetőedző: Jakab Márk
Jakab Márk: A korai kezdés és a hazai pálya nehézkes kezdést hozott. Nehezen sikerült megtalálni a megfelelő ritmust, de kialakult a mérkőzés folyamán. A második mérkőzésen már kevésbé találtuk a fonalat, a vasárnapi ebéd nehéznek bizonyult. Hasznos tapasztalatokat szereztünk a mai napon a változatos ellenfeleknek köszönhetően.

OGYB FU11 - I. Csoport
DSI Debrecen–Berettyóújfalu 0-0
DSI Debrecen–Sárospataki RKG Alapítvány 0-0
Vezetőedző: Szikszay Csaba

OGYB LU13 - I. csoport
DSI Debrecen 1.–Balkányi ISE 34-4
DSI Debrecen 1.–KK Hajdúszoboszló 23-13
Vezetőedző: Milánik Zoltán
Milánik Zoltán: Az első mérkőzésen nem borult a papírforma. Két új játékos is lehetőséget kapott, Bertók Adrienn és Galoff Gréta. Ügyesen vették az akadályokat. A második találkozón a Hajdúszoboszló csapata elég nagy hőmérsékleten kezdte az elejét. Labdaszerzésekkel és lerohanásokkal válaszoltunk a kihívásra. Szépen felütköztünk és a jó kapusteljesítménynek köszönhetően nyertünk.
DSI Debrecen 2.–Vitka SE – Cigánd 14-12
DSI Debrecen 2.–KK Hajdúszoboszló 25-21
Vezetőedző: Hadady Mónika
Hadady Mónika: Nehéz győzelem született a nap nyitányán, a félidőben még egy góllal az ellenfelünk vezetett. Rengeteg hibával játszottunk, ez az a mérkőzés, amit egyik edző sem szeretne átélni, amikor mi magunk sem értjük mi is történik a pályán. Nagyon örülünk, hogy sikerült megfordítani a félidő eredményét. Erős ellenféllel játszottuk a második mérkőzésünket. Ezen a meccsen az összeszedettség, a pontosabb átadások és kapura lövések, a védekezés összehangolása jellemezte a csapatot. Gratulálok mindkét győzelemhez! Nagyon büszke vagyok a „kicsi” lányokra.

OGYB FU13 - I. Csoport
DSI Debrecen – Mezőkövesd 13-24
DSI Debrecen – Hajdúszoboszló Gönczy 24-22
Vezetőedző: Vida Szabolcs
LU17 II. osztály-Kelet
DSI Debrecen–K.Szeged SE 32:19
Vezetőedző: Bujárszki Ádám
Bujárszki Ádám: Jó felfogásban kezdtük a mérkőzést. Kiváló védekezés, nagyon jó kapusteljesítmény, gyors támadások jellemezték a játékunkat ebben a periódusban. A 15. percben 11:1 volt az állás, ezzel a kezdéssel jó alapot teremtettünk, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, és tudjunk különböző felállásokban gyakorolni. A gyors játékunkba több technikai hiba és eladott labda volt. Ennek ellenére tetszetős támadásokat vezettünk és végeredményképpen közönségszórakoztató játékot nyújtottunk. Gratulálok az egész csapatnak! Hajrá DSI!

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában