Jól csengő nevek a toronyban is!

2023.05.29. 10:10

Nem csak a pályán ígér sztárparádét a debreceni salakmotorverseny

Igazi sztárparádét ígér a debreceni Grand Prix-kvalifikáció, s nemcsak a salakon, hanem a bírói toronyban is. A hivatalos kiírás értelmében a funkcionáriusok között salakos berkekben kifejezetten jól csengő nevekkel találkozhatunk a Perényi Pál Salakmotor Stadionban – jelentette be a verseny napján a Salakszórók Facebook-oldala.

A hétfői verseny zsűrielnöke Darija Pavlic lesz. A horvát hölgy vezetékneve eggyé forrt a speedway-jel, ugyanis édesapja, Zvonomir és testvére, Jurica is sikeres versenyző volt, s a család tulajdonát képezi a Donji Kraljevec-i „ékszerdoboz”, a Speedway Stadion Milenium. Darija az évek alatt egyre elismertebb alakja lett a sportágnak, többek között az SK Milenium elnöke és az FIM Pályaverseny Bizottságának tagja, illetve a legutóbbi SGP Horvát Nagydíjának versenyigazgatója volt. 

A pünkösdi salakszórás vezetőbírója Csehországból érkezik, s korábban sikert sikerre halmozott az oválpályák világában. Tomas Topinka korának egyik meghatározó vaspapucsosa volt, többek között kétszer versenyzett szabadkártyával a Grand Prix-ban, s egyszer nagyon közel járt ahhoz, hogy állandó résztvevője legyen a legjobbak versenysorozatának. Az 1997-es lonigói kontinentál (Európa) döntőben Topinkát a különfutamban mindössze centiméterek választották el attól, hogy bejusson a GP-be. Abban a bizonyos futamban – hatalmas örömünkre – Adorján Zoltán győzött, s kvalifikálta magát az 1998-as SGP szériába. Lehet, hogy a két egykori kiváló salakszóró május 29-én újra feleleveníti azt a bizonyos olaszországi estét? – olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában