Női futsal

2023.05.07. 13:43

Sorozatban harmadjára is kupagyőztes a DEAC! – fotókkal

A Debreceni Egyetem női futsalosai magabiztos játékkal 2–0-ra nyertek a Tolna-Mözs elleni fináléban.

Megnyerte a Magyar Kupát a DEAC női futsalcsapata

Forrás: Molnár Péter

A DEAC női futsalcsapata egészen drámai összecsapáson jutott be a Magyar Kupa döntőjébe a TFSE ellen szombaton délután. A másik ágon a nagy rivális, a Tolna-Mözs verte a Budaörsöt, így megismétlődött a tavalyi döntő párosítása, akkor 1–0-ra a debreceniek nyertek. 

A találkozó némi debreceni fölénnyel indult, többet volt a labda Üvegeséknél. Aztán a második percben ennek meg is lett az eredménye, Horváth Viktória a bal szélről befelé húzva kegyetlenül kilőtte a hosszú felsőt, ezzel vezetést szerzett a DEAC. A továbbiakban is inkább az egyetemi együttes dominált, azonban hiába jutottak el több lövésig, Deczki Vanda – aki annak idején még az MVFC Berettyóújfalu kapujában is állt – rendre védeni tudott.

DEAC futsal Haon
Forrás: Molnár Péter

A továbbiakban is inkább az egyetemi gárda gyakorolt nyomást ellenfelére, azonban figyelniük kellett, mert egy-egy labdavesztést követően veszélyes kontrákat vezetett a tolnai együttes. Üveges Katalin egy remek átvétellel nagyon veszélyes helyzetben indulhatott volna meg a szélen, azonban Nagy-Györgyné Horváth Hanna nagyon látványosan rántotta vissza mezénél fogva. Egyértelműen sárga lapos szabálytalanság volt, nem is maradt el a figyelmeztetés Tóth-Tolnay Annamária játékvezető részéről.

A sorsolás szerint hazai, de valójában idegenbeli gárda a játékrész utolsó perceiben magasabb fokozatba kapcsolt. A próbálkozásaik azonban többnyire a debreceni blokkon elhaltak, ami viszont túljutott, azt pedig Torma Lilla hatástalanította. A másik oldalon a szünet előtt Czégényt hozták a többiek szinte kihagyhatatlan helyzetbe. A debreceni játékosnak azonban átpördült a lábán a labda, pedig nagyjából 3 méterre volt az üres kaputól.

Így maradt az 1–0-s DEAC-vezetés a félidőre.

A folytatás hatalmas tolnai helyzettel indult, de Torma ezúttal is remekül mozdult ki kapujából. A másik oldalon Üveges passzából került ziccerbe Horváth, az első gól szerzője ezúttal viszont elvétette a kaput. A DEAC rákapcsolt, és sorra alakította ki a lehetőségeket: ismét Horváth lába lendült, ekkor már jóval közelebb járt, hiszen a felső lécen csattant az életerős lövése. Utána Csepregi léphetett ki, de estében fölé kanalazta, majd megint Horváth lőtt – ha lehet – az előbbinél még nagyobb kapufát. Ezekben a percekben igencsak a tolnaiak mellett volt a szerencse.

A 29. percben azonban már az sem segített. Fülöp lövése még kijött Deczkiről, de a kipattanóra tökéletesen érkezett Nagy Anikó, aki közelről nem is hibázott, megduplázta ezzel előnyét Quirikó Vivien együttese. A kétgólos hátrányban a Tolna szinte folyamatosan 5 a 4 ellen, kapus nélkül játszott támadásban. Egészen hosszú idő telt el, mire először eljutottak lövésig ennek köszönhetően, de ahogy megszokhattuk, Torma ezúttal is hárított.

A DEAC taktikusan lepörgette az utolsó perceket, és 2–0-ra megnyerte a 2022-2023-as Magyar Kupa döntőjét!

BA

A tények

Női Futsal Magyar Kupa, döntő
Tolna-Mözs–DEAC 0–2 (0–1) 
Debrecen, Főnix Aréna. Vezették: Tóth-Tolnay Annamária (Kiss Gergő, Apkó Tamás)
Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Sajabó, Kiss G. Cserék: Wiesner, Krascsenics P., Nagy N., Nagy Györgyné., Tancsa, Csapó. Vezetőedző: Reveland Zoltán
DEAC: Torma – Tóth N., Üveges, Fülöp, Horváth V. Cserék: Kopjár, Csepregi, Pócsik, Nagy A., Gajzágó, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.
Gól: 0–1 Horváth (2.), 0–2 Nagy A. (29.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában