Kosárlabda

2023.05.31. 19:58

Reális a negyedik hely

Örvendetes, hogy sokat fejlődtek a DEAC fiataljai.

Faragó Péter, a DEAC U18-as csapatának edzője

Forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia-archív

Május utolsó hétvégéjén a DEAC juniorcsapata számára is befejeződött a 2022-23-as kiírás; Faragó Péter tanítványai negyedikként zártak a Sopronban megrendezett országos döntőben. A klub legfrissebb interjában az U18-asok mestere értékelte a mögöttük álló szezont. – Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A reguláris szakaszt a csoportunk második helyén fejeztük be, a rájátszásban pedig egy remek szériát produkáltunk, aminek köszönhetően a végsőkig partiban voltunk a Sopronnal a play-off megnyeréséért. 

Az egész szezon eredményei azt mutatták, hogy helyünk van a top négy együttes között, ez aztán a döntőben realizálódott is. 

Emellett a játékosok egyénileg rengeteget fejlődtek, a keret olyan tagjai léptek elő húzóemberekké, akik korábban kevesebb szerepet kaptak, míg a ”mélyvízbe dobott” elsőéves juniorok nem csak megállták a helyüket, hanem bebizonyították, hogy a legfontosabb mérkőzéseken is lehet rájuk számítani, rendkívül hasznos játékkal járultak hozzá sikereinkhez – mondta Faragó Péter.
A szakemberrel készített teljes interjút ide kattintva olvashatják. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában