Amerikai futball

2023.05.30. 13:53

Nagyarányú vereséget szenvedett a DEAC Gladiators hazai pályán

Gyarmati Ottó csapatvezető szerint nincs ekkora különbség a debreceniek és a Dabas között.

A DEAC játékosai most alulmaradt

Forrás: deac.hu

A Dabas Sparks nyerte a vasárnapi Divízió I-es amerikai focimeccset, a vendégek 30–7-re nyertek a Dóczy utcai Sportcampuson – olvasható a DEAC honlapján. – Kicsit csalódott vagyok az eredményt illetően, megérdemelten nyert a Sparks, de szerintem nincs ekkora különbség a két csapat között – nyilatkozta Gyarmati Ottó csapatvezető. – A védelmünk megint hatalmasat küzdött, végig koncentráltan játszottak, felkészültek voltak az ellenfélből, küzdöttek, hajtottak, néha már-már lehetetlen helyzetből mentették meg kapott pontoktól a csapatot. Fülep Csaba hozta a tőle megszokott utolsó pillanatos, nagyon kemény szereléseket, Abdul Anka kulcsszituációkban mentett nagyokat, és több negatív yardos szerelést, illetve sack-et is bemutatott. A teljes védelem nagyon szervezetten, egy emberként játszotta végig a mérkőzést. Nem rajtuk múlt a siker – vélekedett az amerikai focista.

Majd így folytatta Gyarmati: – A támadó oldalon a falból két alapembert is nélkülöznünk kellett. Az ő pótlásuk komoly kihívás elé állított minket, habár a cserék komolyan vették a feladatukat, mégiscsak teljesen új felállással indultunk harca. Ennek az összeszokottságnak, illetve a kiesett rutinnak a hiánya pont elég volt ahhoz, hogy a támadásaink rendre megakadjanak. Látszott az ellenfélen, hogy remekül felkészültek belőlünk, jól olvasták a játékainkat. Ezúton szeretném megköszönni a közönség támogatását, akik szép számmal látogattak ki az egyetlen igazi hazai mérkőzésünkre, amit. Nagyon sokat jelentett a támogatásuk, a szurkolásuk. Sajnálom, hogy nem sikerült nyerni, de még csak szoros meccset sem játszani – mondta a DEAC Gladiators vezetője, aki a jövőről is szót ejtett.

– Habár még van egy mérkőzés az alapszakaszból: a Jászberény Wolverines csapatához látogatunk június 11-én, de számunkra lényegében elkezdődött a rájátszás. Ha nyerünk, továbbjutunk, ha veszítünk, akkor számunkra véget ér a 2023-as felnőtt bajnoki szezon.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában