Futsal

2023.05.29. 22:57

Ha nem látjuk, nem hisszük el, büntetőkkel gyűrte le a Haladás az MVFC-t

Hiába állt közelebb a győzelemhez a Berettyóújfalu, Fortuna a vendégekkel volt.

Forrás: Molnár Péter

Az MVFC büntetőkkel veszítette el a férfi futsal bajnoki döntő második felvonását a vendég Haladással szemben hétfő este. A berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnok gyakorlatilag megtelt a rangadóra, a helyi szurkolók kifejezetten bizakodóak voltak az összecsapás előtt.

Az első nagy hazai lehetőséget a 3. perc hozta, de Rábl János nem tudta közelről átvenni a labdát. Támadásban most is az első meccsen alkalmazott 5 a 4-et játszotta a Berettyó, Nagy Imréék igyekeztek türelmesen passzolgatva hibára kényszeríteni a vasiakat. Egy kontránál Matheus nem tudta átvenni a labdát, pedig ígéretes helyzetbe kerülhetett volna. A hazaiak agresszívan támadták a vendégeket, akik persze erre igyekeztek rájátszani, hátha gyorsan összeszedi az 5 csapathibát az Újfalu, de láthatólag mindkét oldal tanult az első találkozóból.

Forrás: Molnár Péter

Szólt a Mindent bele! a lelátóról, a buzdításra nem lehetett panasz. A múlt csütörtöki találkozóhoz hasonlóan most sem szűkölködtünk a keménykedésben. Egy Rábl-Rafinha-Matheus összjátékot követően utóbbi lőtt estében kapura, de Alasztics nagyot végett lábbal, a kipattanót pedig az alapvonalon túlra rúgták a védők. Iszák Dominik veszélyeztetett, de pár centit tévedett. Juanra, a vendégek mestere időt is kért, mert nem tetszett neki csapata játéka. Takács Zoltán került ziccerbe egy labdaszerzés után, de Alekszics megint nagyot védett. A hazaiak fogták a fejüket, a szöglet után meg a Hali kapusa tette ugyanezt, mert véletlenül legázolták a nagy igyekezetben. Olyan nagy baja nem volt, mert Iszák bombájánál bemutatott egy újabb bravúrt – ebben a periódusban egyértelműen a Berettyó irányított. Matheus hagyott ki egy újabb ziccert, a közönség nem hitt a szemének, de a hazai kispad is hüledezett. Aztán meg Sándor Máté védésén, mert a Hali-játékos lövését már sokan bent látták. A szünet előtt még egyszer felpaprikázódott a hangulat, Nagy Imrére három fehér mezes esett rá, miközben megpróbált köztük átcsusszanni, de a sporiknál nem ért szabadrúgást egyik megmozdulás sem.

Fordulás után szinte rögtön felrobbant a lelátó: Rábl passzát a brazil Matheus váltotta gólra a 22. percben! 1–0.

Kijjebb jött a Haladás, és bizony gyorsan érkezhetett volna az egyenlítés, ha Hajmási hamarabb kapcsol egy lecsorgónál. Takács Zoltán rakétája forgácsolta szét a felső lécet a 35. percben, ekkor nagyon közel járt a második gólhoz az MVFC. Aztán Szalmás került nagy helyzetbe egy kapufa után, de Sándor Máté résen volt, ráadásul a Szombathely ötöse meg is rúgta a kezét, így szabadrúgás járt kifelé.

Ápolás miatt le is kellett cserélni a kapust, az őt váltó Mezei Dávid pedig ziccervédéssel mutatkozott be, e sorok szerzője lelki szemeivel konkrétan már gólnak látta a vasi támadás végét, de szerencsére nem így történt. Ami az egyik oldalon kimaradt, a másik hál' istennek nem:

Nagy Imre felbőrözte, s egyben hintába is ültette az emberét, majd jobb külsővel elemi erővel lőtt a hosszúba a 31. perben! 2–0.

Tombolt a zene és a lelátó, a dunántúliak pedig egyből reagáltak, és átálltak 5 a 4-re támadásban. A válogatott Vas Ádámra került a megkülönböztető mez, melynek mindjárt nagy jelentősége is lett, ugyanis

egy peches szerelési kísérlet után pont Vas elé került a labda, ő pedig egy igazítást követően felvarrta azt a jobb felsőbe. 2–1.

Támadásban maradt vészkapussal a Haladás, így értelemszerűen hátrébb szorultak Trencsényi János tanítványai, ám jött a megoldás, ők is 5 a 4-eztek, amikor tehették. Sokkal többet volt a labda a Haladásnál, bizony előfordultak hajmeresztő szituációk, de vitézül állták a sarat a bihariak. Rafinhát kellett ápolni, de legalább addig is szusszanhattak Gál Istvánék.

Ám sajnos nem sikerült kihúzni a végéig, Luiggi Longo vette be távoltól Mezei kapuját. 2–2. 

Jöhetett a 2x5 perces ráadás. Hazai szempontból jó hírnek számított, hogy a fehér mezeseknek kigyűlt az 5 faultjuk, és a ráadásban ezek nem törlődnek, így joggal lehetett bízni abban, hogy előbb-utóbb kisbüntetőhöz jut a Berettyó. Maradt az emberfölényes játék, de a Haladásnál volt a játékszer, így az extra time első nagy védését Mezei Dávid mutatta be. Fordulás után kisbüntetőhöz jutott az Újfalu, de Matheus próbálkozását az első meccshez hasonlóan most is védte Gyimesi.

Forrás: Molnár Péter

Több gól már nem esett, így következtek a büntetők, amelyet a szerencsésebb Haladás nyert meg 9–8-ra, nem feltétlenül megérdemelten.

Az egyik fél 3 győzelméig tartó párharc állása 2–0 a Haladásnak, a következő találkozó a vasiak otthonában lesz csütörtökön 20 órától.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában