Labdarúgás

2023.05.24. 17:14

Kéz a kézben jutott tovább Anglia és Svájc – fotókkal

Hollandia és Horvátország azonban küzdelmes meccset játszott.

Forrás: Kiss Annamarie

Abban a tudatban lépett pályára Anglia és Svájc együttese, hogy már biztosan továbbjutottak a D jelű kvartettből. Ennek ellenére nem lehet állítani, hogy ne lett volna tétje a találkozónak, hiszen a csoportelsőségről döntött a rangadó, amelyet a DEAC Stadionban rendeztek szerdán 15 órától. A párharc előtt előzetesen tudni lehetett, hogy a helvétek csak abban az esetben előzhetik meg a háromoroszlánosokat, ha le tudják őket győzni. Ahogyan azt azonban sejteni lehetett, a svájciak próbálták ráerőltetni akaratukat a fehér mezes angolokra, de gól nem született (0–0), így Anglia csoportelsőként, míg Svájc másodikként jutott tovább.

Parázs küzdelem 

A játéknap másik összecsapásán a már biztosan búcsúzó Hollandia és Horvátország legjobbjai mérték össze tudásukat a Balmazújvárosi Városi Stadionban. A várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe a felek, de az első játékrész nem hozott gólt. A fordulást követően az oranje csatára, Bal szerzett vezetést Hollandiának az 53. minutumban. A horvátok azonban nem adták fel, s Puljic révén a 66. percben egyenlítettek, így 1–1-es végeredménnyel mindkét nemzet egy-egy egységgel zárta a tornát. 

OK 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában