Kosárlabda

2023.05.09. 13:22

A volt DEAC-os Valerio-Bodon Vincent is részt vesz a draft-felmérőn

Eddig egyszer fordult elő, hogy egy amatőrbörzére jelentkezett magyar kosaras játékjogát lefoglalta egy NBA-klub.

Valerio-Bodon Vincent korábban a DEAC csapatát erősítette

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

A magyar Valerio-Bodon Vincent részt vesz az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) amatőrbörze előtti felmérőjén Chicagóban. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Sopron KC 22 éves bedobója ott lesz a draft-felmérőn május 16. és 18. között a chicagói Wintrust Arenában, ahol megmutathatja magát az NBA-klubok megfigyelőinek.

A Sopron KC közölte, annak érdekében, hogy játékosa minél jobb teljesítményt nyújtson, a chicagói utazást egy hét-tíznapos felkészülés előzi meg, amelyre már az Egyesült Államokban kerül sor. „A játékos fejlődését és további pályafutását szem előtt tartva, teljes mértékben támogatjuk az NBA-drafton való részvételét, így játékosunk már nem vesz részt a magyar bajnokság felsőházi rájátszásának 5-8. helyért vívott mérkőzéseken. Amennyiben a következő szezonban Magyarországon folytatná pályafutását, úgy új szerződése szerint a Sopron KC csapatát fogja erősíteni” – tette hozzá az egyesület.

Debrecenben is

A korábbi U20-as magyar válogatott Valerio-Bodon Vincent a Dominikai Köztársaságban született, és Magyarországon szerepelt már a Honvédban, az Atomerőműben és a DEAC-ban is.
Az NBA idei draftját - amelyen 23 év alattiak vehetnek részt - június 22-én rendezik New Yorkban. Eddig egyszer fordult elő, hogy egy amatőrbörzére jelentkezett magyar kosaras játékjogát lefoglalta egy NBA-klub, Hanga Ádámot 2011-ben a San Antonio Spurs választotta ki, ám végül nem ajánlott neki szerződést.

MTI, HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában