Kosárlabda

2023.05.30. 13:36

A debreceni Szafkó Márk dobta a legtöbb pontot az országos döntőben

A fiúk versenyében a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája bronzérmet szerzett.

A fiúk versenyében a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája bronzérmet szerzett

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Debrecenben zajlott múlt hétvégén a legidősebb általános iskolások kosárlabda országos döntője, ahol összesen 12 csapat harcolt az aranyérmekért. A Magyar Diáksport Szövetség beszámolójából kiderül, ebben a korosztályban több mint 200 csapat indult országszerte a körzeti versenyeken, kétszer annyi fiú, mint lánycsapat, a tavalyihoz képest pedig emelkedett a nevezések száma. A megyei döntőket követően 8 fiú és 4 lánycsapat vett végül részt az országos döntőn, így majdnem 150-en mérkőztek meg az érmekért. A fiúknál a pécsi Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum, a lányoknál pedig az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola címvédőként érkezett Debrecenbe, ahol végül mindketten megvédték bajnoki címüket. A debreceni csúcseseményt, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület rendezett, dr. Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere és Daragó Lászlóné, az MDSZ tiszteletbeli alelnöke nyitotta meg. 

A fiúk versenyében a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája bronzérmet szerzett. Az All star csapatba bekerült a debreceniek közül Orvos Ádám és Szafkó Márk, utóbbi fiú lett ráadásul a legtöbb pontot dobó játékos is. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában