Kézilabda

2023.04.01. 10:02

Megszakadt a DEAC nagy sorozata

A Debreceni Egyetem alakulata öt mérkőzést követően maradt újra pont nélkül.

Forrás: DEAC

A DEAC férfi kézilabdázói péntek este a Vecséssel csaptak össze idegenben. Mándi Norbert együttese ősszel magabiztosan verte a Pest vármegyeieket a DESOK-ban, de ezúttal fordult a kocka.

Zakics Bence és Kiss Roland gólváltásával indult a mérkőzés, aztán a hazaiak a nyolcadik perc végén Antal Levente találatával már néggyel vezettek (6–2). Ezt követően is főleg a vecsésiek akarata érvényesült, a huszonhetedik minutumban már hatra duzzadt az előnye (13–7).

Szünet után Hutvágner Áron újabb lökete beakadt, ezzel 17–9-re módosult az állás. Egy 5–0-s sorozattal felzárkóztak az egyetemisták, a második játékrész derekán 17–14 szerepelt az eredményjelzőn. Kicsit később Bíró Ádám lövésével már csak kettő volt a hátrány, a különbség ledolgozására bő hét perc maradt. A hajrában aztán a hazaiak már nem engedeték közelebb a Mándi-legénységet, a találkozó 25–22-es végeredménnyel zárult.

Ezzel a fiaskóval megszakadt a DEAC veretlenségi sorozata, amely így öt meccsig tartott. Javításra jövő szombaton lesz lehetőség, ekkor a Kecskemét érkezik a DESOK-ba – tudósított az egyetemisták honlapja.

HBN

A tények

NB I./B 23. forduló

Vecsés SE–DEAC 25–22 (13–7)

Üllő Városi Sportcsarnok, vezette: Csányi Tibor, Gadányi Tibor.

DEAC: Boros 1, Maródi – Mucza 2, Kiss R. 4, Bíró 3, Mórucz, Balázs, Rédei 1, Illés 2, Kathi, Szolnoki, Kiss A. 3, Pethő 2, Dobos 4, Bakó, István. Vezetőedző: Mándi Norbert.

Kiállítások: 10 ill. 10 perc.

Hétméteresek: 8/4 ill. 1/0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában