Kosárlabda

2023.04.26. 13:13

Jövőre is Andjelko Mandics marad a DEAC kosarasainak edzője!

A vezetés teljes mértékben elégedett a szakember munkájával, melynek elismeréseként már a szezon befejezése előtt újabb egy évvel meghosszabbította kontraktusát.

Andjelko Mandics marad a DEAC vezetőedzője

Forrás: Naplo-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

A DEAC vezetőségének sikerült megállapodnia Andjelko Mandics vezetőedzővel, így a 2023-24-es szezonban is a szakember irányítja majd a Debreceni Egyetem első osztályú gárdáját – számoltak be róla a klub honlapján. Mandics 2021-ben érkezett a cívisvárosba, Kovács  Adriánnal karöltve pedig részese volt a klub eddigi legsikeresebb szezonjának, mely Magyar Kupa ezüstéremmel és bajnoki 4. helyezéssel zárult. A következő idényben az azt megelőző évben utolsó helyen végző U23-as csapatot egészen a dobogó harmadik fokáig repítette, melynek köszönhetően a fiatalokkal kivívták a Piros-csoportban való indulás jogát.

Az aktuális kiírásban is nagyszerű munkát végzett a fiatalokkal, akik feljutóként nem kis meglepetésre bejutottak a másodosztály rájátszásába. A szezon közben azonban David Dedek menesztését követően átvette az első csapat vezetését, irányítása alatt a hátralévő tíz alapszakasz mérkőzésből nyolcat is megnyertek a fehér-feketék, ezzel kvalifikálták magukat a playoffra.

A DEAC vezetése teljes mértékben elégedett a szakember munkájával, melynek elismeréseként már a szezon befejezése előtt újabb egy évvel meghosszabbította kontraktusát. Segédje a következő kiírásban is Darko Ivanovic lesz, aki jelenleg a felnőtt csapat segédedzői pozíciója mellett az akadémia U20-as gárdájánál is segédkezik.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában