A szintidőre hajt

2023.04.26. 10:16

Jó futást, jó szelet és jó időt szeretne a DSI Debrecen olimpikonja

Szűcs Valdó négyszeres szabadtéri, és kétszeres fedett pályás magyar bajnok gátfutó combhajlító-sérülése már a múlté, és elsődleges célja teljesíteni a világbajnoki szintidőt.

Szűcs Valdó: HAON-archív

A DSI Debrecen 27 éves olimpikonjának ki kellett hagynia a márciusban Törökországban rendezett fedett pályás Európa-bajnokságot, az ezt követő időszakról pedig az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában beszélt – számolt be róla az MTI. – Úgy döntöttünk az edzőimmel, hogy inkább a szabadtéri szezonra fókuszálunk, és nem kockáztatunk egy nagyobb sérülést – mondta Szűcs, majd azt is elárulta, hogy nem kellett sokat kihagynia, mivel már a sérülés utáni harmadik héten elkezdhette a teljes értékű munkát.

Szűcs Valdó kiemelte, hogy Floridában nagyon kedvezőek az időjárási körülmények, illetve színvonalas edzőpartnerekkel tud készülni – többek között a 110 méteres gátfutás világbajnoki címvédőjével, Grant Hollowayjel –, de a hazai edzőtáborokat is hasznosnak tartja. Debrecenben az elitbe tartozó Kozák Lucával szokott együtt edzeni. Az atléta még nem döntötte el, melyik versenyen áll majd először rajthoz a szabadtéri szezonban. Céljai között szerepel azonban, hogy a szezon eleji jó futásokkal meghívót kapjon a Gyémánt Liga versenyekre, és teljesítse a vb-szintet, ami 13,32 másodperc.

– Jó futás, jó szél, jó idő és szerintem nem lesz gond a szintidővel. Magyarországnak van egy alanyi jogon indítható versenyzője a világbajnokságra, de azért dolgozom, hogy mind a két szint meglegyen és ott lehessek a vb-n és az olimpián is – hangsúlyozta ki. Majd hozzátette: nem időeredményben gondolkozik, hanem azt szeretné, hogy a technika és a futások álljanak össze. Amennyiben egészséges lesz, akkor tényleg minden úgy fog történni, ahogy azt szeretné.

A budapesti vb augusztus 19-én kezdődik és 27-én zárul. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyalogló versenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, a maraton útvonala az Andrássy úton, majd Budapest történelmi belvárosán át halad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában