Salakmotor

2023.04.01. 18:51

Kovács Roland Terenzanóban debütált

A hajdúsági salakos futamgyőzelemmel kezdte az idényt Olaszországban.

Forrás: Boros Norbert

Az idei szezonban az első viadalán állt starthoz Kovács Roland: a SpeedWolf Debrecen salakmotorosa az olasz egyéni bajnokság nyitófordulóján ült motorra szombaton. A Terenzanóban megrendezett erőpróbán a magyar pilóta mellett lengyel, német, holland és szlovén salakszórókkal kellett felvenniük a versenyt a házigazda talján motorosoknak. A megmérettetés legnagyobb favoritja a bajnoki címvédő Paco Castagna és a többszörös olasz bajnok Nicolas Covatti volt, de nagy érdeklődés övezte a flat track világbajnokság tavalyi ezüstérmesének, a debreceni forduló győztesének, Matteo Boncinelli speedway-es szereplését is.

A mezőny egy részének kvalifikációt kellett vívnia a főversenybe kerülésért, s a taljánok flat trackes kiválósága és Kovács rögtön az első selejtező futamban találkozott egymással. A négy kör végén a debreceni versenyző örülhetett, ugyanis megnyerte az etapot, így egyből kvalifikálta magát a főversenybe, mögötte Vicentin, Boncinelli és Vinante végzett.

A debreceni vaspapucsos ezt követően a 20 futamos viadal során ötször állt starthoz, háromszor végzett a második, illetve kétszer a negyedik helyen, s így 6 pontot gyűjtve a 11. helyen zárt.

A fináléba nagy meglepetésre nem került be Castagna, így a regnáló bajnok nélküli döntőt (ahova három olasz is bejutott) Covatti nyerte, Vicentin, a szlovén Grmek és Percotti előtt.

Az olasz bajnoki balszerencsésen végződött a lengyel Bartlomiej Kowalski számára, aki esélyesként vágott neki a derbinek, ám a főversenyben az első futamában bukott, s nem folytatta a küzdelmet.

A pontvadászat vasárnap folytatódik, a résztvevők újra Terenzanóban mérik össze erejüket.

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában