Szervátültetettek Világjátéka

2023.04.21. 11:49

Hajdú-bihari sikerek az ausztrál világbajnokságon

Mezei Gergő László és Kóka Zoltán is dobogós helyen végzett.

A kerékpárversenyeken elért második és harmadik helyezés után így egy aranyérmet is be tudott zsebelni

Forrás: Mezei Gergő László Facebook-oldala

Újabb érmet szerzett Ausztráliában a Szervátültetettek Világjátékán a böszörményi szervátültetett sportoló, Mezei Gergő László, aki csütörtökön a dobogó legfelső fokára állhatott fel, ugyanis megnyerte az 1500 méteres síkfutást – tudatta a sportoló Facebook-oldalán.

Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége Facebook-oldala

A kerékpárversenyeken elért második és harmadik helyezés után így egy aranyérmet is be tudott zsebelni, ezzel megszerezve tizenegyedik világbajnoki címét. Ám nem áll meg ennyinél, versenye az atlétikai versenyszámok utolsó napján két versenyszámmal folytatódik, ezekkel zárja Gergő a világbajnokságot.

– Nem adtam fel, nem is tervezem, holnap még összerakom magam a 800 méterre és a 4x400as váltóra, és zárjuk a világbajnokságot. Köszönöm mindenkinek aki hozzá járult ezekhez a pazar eredményekhez, ez a 11. világbajnoki címem‼️ – írja közösségi oldalán Gergő.

Számos szép magyar eredmény született az Ausztráliában megrendezett világbajnokságon. A derecskei Kóka Zoltán teljesítménye is kimagasló, ugyanis az egyéni asztaliteniszversenyen a veseátültetett sportoló ezüstérmet szerzett.

Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége Facebook-oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában