OTP Bank Liga

2023.04.02. 08:00

DVSC–Vasas: Loki-fölény az utóbbi két évtizedben – videókkal

A Loki legutóbb örülhetett a Vasas ellen | Forrás: HAON-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a Vasast fogadja vasárnap este 19 órától a Nagyerdei Stadionban. Mind a két együttesnek szüksége van a pontokra: a vendégek nehéz helyzetben vannak, hiszen az utolsó helyről várják az összecsapást, a Loki pedig harcol a dobogós álmaiért. A két gárda 87. első osztályú bajnokija következik, és amíg az ezredforduló előtt a fővárosiak voltak fölényben ebben a párharcban, addig

 

a 21. században már jóval többször hagyta el győztesként a pályát a DVSC. Szám szerint 31 összecsapásból 21 alkalommal is a debreceniek örülhettek.

 

Hangolódásképpen ezen utóbbi időszakból válogattuk össze néhány szép győzelem összefoglalóját.

Először 2010-be megyünk vissza, amikor a bajnokság hajrájában fogadta a Loki a Vasast az Oláh Gábor utcán. A Herczeg András vezette gárdának nagyon fontos volt a győzelem, hiszen 2 ponttal le volt maradva a listavezető Videoton mögött. Jött is a 3–0-s siker Yannick duplájával és Czvitkovics hosszabbításban szerzett találatával, ráadásul közben a fehérváriak kikaptak az MTK-tól, így a DVSC átvette a vezetést, és a bajnokság végéig már nem is engedte ki azt a kezéből.

A 2015-2016-os idény 20. fordulójában már az új Nagyerdei Stadionban fogadta az angyalföldieket a Loki. A vezetőedző az a Kondás Elemér volt, aki ezúttal már ellenfélként érkezik majd Debrecenbe. A cívis csapat már az első félidőben elintézte a lényegi kérdéseket, a szünetbeli 3–0-t követően a végén 4–0-ra nyert.

Nemcsak hazai pályán aratott fölényes sikereket a Loki a Vasas fölött, hanem idegenben is. 2017 novemberében a Szusza Ferenc Stadion volt a fővárosiak otthona, ahol 5–1-re győzött a Herczeg András vezette csapat.

A két együttes legutóbbi összecsapásán, tavaly novemberben is magabiztos vendég-siker született. Akkor Dzsudzsák, Szécsi és Dorian Babunszki góljaival nyert 3–0-ra a DVSC, az akkor már Kondás Elemér által irányított piros-kékek ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában