MEFOB Feszt

2023.04.27. 14:18

Csinálják a fesztivált a Debreceni Egyetemen!

Öveket becsatolni, indul a MEFOB Feszt! Négy nap, nyolc sportág, hét helyszín.

Kozák Luca is az esemény mögé állt

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Több mint ezer sportoló érkezik Debrecenbe, hogy részt vegyen az április 28. és május 1. között rendezendő MEFOB Fesztiválon. Az év legnagyobb hazai egyetemi sportrendezvényét a Debreceni Egyetem, a DEAC, a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és Debrecen városa közösen hozza tető alá. 

Nyolc sportágban, atlétikában, cheerleadingben, ultimate frizbiben, sakkban, teniszben, kosárlabdában, futsalban és vízilabdában versengenek majd a résztvevők. A helyszínek sorában ott van a Gyulai István Atlétikai Stadion, a DEAC Sportcampus, a DESOK Sportcsarnok, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, a DE főépület, a DEAC Tenisz Centrum, és a Debreceni Sportuszoda. 

Nagykövetként neves cívisvárosi sportolók álltak az esemény mögé, Battai Sugár Katinka vívó, Kozák Luca és Szilágyi Réka atléta, Senánszky Petra uszonyos úszó és Baráth Péter labdarúgó is szívesen vállalta a felkérést.

A legjobbak jönnek

– Az előkészületek tulajdonképpen már két évvel ezelőtt megkezdődtek, egy hosszabb folyamat eredménye ez a rendezvény. A legnehezebb talán a megfelelő időpont kiválasztása volt, de úgy hiszem, sikerült megtalálnunk a legoptimálisabb dátumot, ezt az indulók névsora is jelzi, hiszen a legjobbak versengenek majd Debrecenben. Több mint ezer sportoló érkezik a seregszemlére, melyen 150 önkéntes segédkezik majd, nélkülük nem is lehetne lebonyolítani egy ekkora rendezvényt – mondta el érdeklődésünkre Varga Katalin, a MEFOB Feszt egyik főszervezője, aki kiemelte a MEFS és prof. dr. Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatójának munkáját, hiszen nagyon sokat tettek hozzá a sikeres rendezéshez.

Varga Katalin, DEAC, MEFOB Feszt, Debrecen
Varga Katalin
Forrás: deac.hu

A fesztivál egyébként felkészülés a szervezőknek a 2024-es Debrecen-Miskolc Európai Egyetemi Játékokra. Varga Katalin szerint az előttünk álló négynapos küzdelemsorozat főpróbának is beillik a jövő évi EEJ előtt, és biztosan beváltja a hozzá fűzött reményeket ebben a tekintetben is, hiszen már eddig is sok tapasztalattal lettek gazdagabbak. 

A MEFOB Feszt hivatalos honlapja szerint azért is nagyszerű ez a pár napos sportünnep, mert fel lehet hívni az egyetemista korosztály figyelmét a rendszeres sportolás fontosságára és közösségformáló erejére. A rendezvény fesztivál jellegét pedig a napközbeni szabadidősportos programok mellett a két esti nagyszabású buli adja.

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában