Vízilabda

2023.04.03. 14:22

Becsky István: „Rászolgáltunk a sikerre”

A debreceni pólósok egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak.

Forrás: Napló-archív

Hatalmas sikert ért el a DVSE, hiszen múlt héten bebiztosította feljutását Kádár Kálmán együttese. A hajdúsági csapat szombaton 14–11-re győzött az Invictus ellen és három fordulóval a vége előtt hivatalos lett, hogy osztályt léphetnek a cívisvárosiak. A hajdúsági együttes így egy szezont követően ismét az első osztályban szerepelhet majd. A DVSE elnöke, Becsky István a  HAON-nak értékelte a szintlépést. – Álmaiban sem mertem volna gondolni, hogy ilyen évet tudunk majd magunk mögött, le a kalappal a srácok előtt. Annak tükrében meg pláne, hogy az energiaválság az átlagnál is jobban sújtott bennünket, hiszen az egyik medencénkben nem is tudtunk eddzeni. A másodosztály és az első osztály között óriási a különbség, vannak olyanok, akik tanulás és munka mellett oldották meg, hogy ott legyenek a tréningeken. 

Emellett ki kell emelni az edzőpárost is, elképesztő munkát tettek bele a szezonba és végig hittek a sikerben. Bízom benne, hogy össze tudjuk szedni a forrásainkat és az elsőosztályt is tudjuk majd vállalni, ez az egyik célunk.

A játékoskeretünk erősítésre szorul, ha vállaljuk az indulást, de ez egy természetes folyamat, más kávéház a két pontvadászat. Több sportág esetében is átéltem már hasonlót, remélem sikerülni fog – értékelt a szakember. 

Stabilizálnák magukat 

Bármely sportágról beszél az ember, egy dolog közös: bajnoki címet szerezni összetett és bonyolult feladat, ám olykor-olykor előfordulnak olyan esetek, amikor a klubvezetők már megérzik, lehet merészebb célokat is kitűzniük maguk elé, amelyeket jó eséllyel el is érhet egyesületük. Becsky István portálunknak elárulta, a csapat kiegyensúlyozott teljesítménye vezetett a sikerre. – Nehéz erre válaszolni, nem szoktam külön jelentőséget tulajdonítani ilyen dolgoknak, de az tény, hogy minden szezonnak vannak kulcsmomentumai és fordulópontjai. 

Esetünkben a legjobb példa az Invictus elleni idegenbeli vereség volt Nyíregyházán, amikor majdnem telt ház előtt, rengeteg debrceeni kísérte el a csapatot, ám sajnos győzni nem sikerült. A legnagyobb riválisunk elleni betli alkalmával összeeshettek volna a fiúk, de erőnket mutatja, hogy tudtunk építkezni a kudarcból.

Gyakorlatilag ez az egy botlásunk volt, ezen kívül végig domináltunk és semmit sem bíztunk a véletlenre, így megérdemelt az eredményünk – nyilatkozta a klubelnök. 

A hátralévő három mérkőzésen már úgy ugorhatnak a medencébe a debreceni pólósok, hogy gyakorlatilag semmi tétje sem lesz az összecsapásoknak. Ennek ellenére Becsky István hangsúlyozta: a szakemberek tisztességesen fogják felkészíteni a csapatot. Elmondása szerint azt szeretnék látni a sportolókon, hogy felszabadultan játszanak, továbbá olyanok is szerephez juthatnak, akik az eredményesség miatt háttérbe szorultak. 

A jövőt illetően a hajdúsági szakember portálunknak elmondta: amennyiben minden a terv szerint halad, s sikerül elindulni az elsőosztályban, akkor a legfontosabb célitűzésük a bennmaradás lesz. 

Orosz Krisztofer 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában