Mennyei megyei

2023.03.23. 15:26

Szabó Máté: „Stabilizálódni fog a teljesítményünk”

A Püspökladány trénere szerint a következő hetekben kiderül, mi lehet a reális céljuk.

Forrás: Napló-archív

Kijelenthető, hogy nem úgy kezdte a tavaszi szezont a Püspökladány, ahogy a téli felkészülés alatt tervezték. A teljesítményünk romlásának következtében jelenleg a 14. pozíciót foglalják el a megyei I. osztály küzdelmeiben. Az előző fordulóban Berettyóújfaluba látogattak a ladányiak, ahol nem ők számítottak az összecsapás esélyeseinek, mégis sikerült megvalósítani trénerük elképzeléseit, s két szerencsétlen góllal kaptak ki Szitkó Róbertéktől. Szabó Máté vezetőedző a HAON-nak értékelte múlt heti teljesítményüket. – Múlt héten teljesen fel kellett forgatnom a védelmet, amit nem feltétélen tudnak mindig megoldani a csapatok. Ennek ellenére úgy érzem, jól felkészültünk, de a 40. percben megsérült az a játékosom is, aki eredetileg nem is bekk. Ezt követően egy megpattanó lövés után nem volt szerencsénk, így a BUSE megszerezte a vezetést. 

A hátrány ellenére jól játszottunk, a végén pedig nem kaptunk meg egy tizenegyest, de ellenfelünk néhány perccel később igen, ami el is döntötte az összecsapást.

Úgy vélem mindent megtettünk, büszke vagyok a srácokra, de a vereségekből is tanulnunk kell – nyilatkozta a szakember. 

Forrás: Napló-archív

A listavezető következik 

Habár nem úgy alakulnak az eredmények Püspökladányban, hogy reális célként lehessen tekinteni arra, hogy a jelenleg első Monostorpályi ellen begyűjthetik a három pontot, mégsem feltartott kézzel lépnek pályára Szabó Mátéék. Bereczky Bence tanítványait senkinek sem kell bemutatni vármegye szerte, hiszen villámrajtot vettek, s magabiztosan teljesítenek eddig tavasszal, de a Püspökladány trénere portálunknak hangsúlyozta: szeretnének jó eredményt elérni. – A Monostorpályi ellen is olyan összecsapás következik, amelyre azt mondom, nem feltételen őket kell megverni. Ennek ellenére nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni, mindent meg fogunk tenni a jó eredmény érdekében. 

Következő ellenfelünket nem kell bemutatni senkinek, de úgy érzem közel van az áttörés nálunk is. Valószínűleg Bereczky Bencéék fogják dominálni a meccsen, de azon múlhat, hogy taktikailag mennyire tudjuk tartani magunkat a megbeszéltekhez.

Tiszteljük riválisunkat, tudjuk, hogy NB I.-es tapasztalattal rendelkező futballistájuk is van, de 110 százalékos koncentrációval bármi benne lehet a pakliban – mondta az ambiciózus edző. 

A Püspökladány-Monostorpályi találkozót szombaton 15 órától rendezik a Püspökladányi Sporttelepen. 

Orosz Krisztofer 

Szabó Máté tippjei: 


DSI-Kaba 0-4 

Hajdúsámson-Létavértes 3-1 

Püspökladány-Monostorpályi 1-1 

DEAC-HTE 1-2 

Sárrétudvari-Hajdúnánás 1-1 

DEAC-Bestrong 1-1 

Balmazújváros-Józsa 2-1 

Nyíradony-Buse 0-0

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában