Salakmotor

2023.03.04. 18:33

Végre pályán a salakszórók

Hivatalosan is véget ért a holt szezon Debrecenben, több mint tucatnyian köröztek az oválpályán szombaton.

Forrás: Boros Norbert

Itt a tavasz, ennek az egyik legbiztosabb jele, hogy kinyílt a Perényi Pál Salakmotor Stadion depókapuja, s újra vaspapucsosok köröztek az oválpályán szombaton kora délután. Bár a sportág hívei a háromszoros egyéni világbajnok Nicki Pedersen és a dán válogatott kedden kezdődő edzőtábározásának a lázában égnek, de így is sok, mintegy száz szurkoló tette tiszteletét az idei év első magyarországi tréningjén a Gázvezeték utcán. A salakszórókat látva az egyik drukker meg is jegyezte: „annál nincs szebb látvány, mint amikor salakosok köröznek a stadionban”. 

Forrás: Boros Norbert

A nézők – a magyar viszonyokhoz képest – sok vaspapucsost, szám szerint tizenhármat láthattak, többek között a debreceni élversenyzőket, Magosi Norbertet és Kovács Rolandot, a 250 köbcentis tehetséget, Lovas Zoltánt, valamint a korábbi junior világbajnoki döntős Fekete Sándort. Miután a 42 esztendős exsalakos nagyon „összeszedetten”, két motorral érkezett a tréningre, így rögtön megindultak a találgatások, hogy újra versenyezni akar a korábbi bajnoki ezüstérmes? – Őszintén megmondom, még magam sem tudom – mondta a HAON-nak Fekete, majd hozzátette, nagyon élvezi, hogy motorozhat, viszont azt nem tudja, képes lenne-e újra versenyeken indulni. 

Forrás: Boros Norbert

A magyar salakszórókon kívül Lengyelországból is érkeztek pilóták a cívisvárosba, a Perényi Pál Salakmotor Stadion oválján pályacsúcsot tartó Jakub Jamróg, illetve két lódzi csapattársa, Jakub Sroka és Aleksander Grygolec. Jamróg bemutatta, miért számít a polákoknál meghatározó motorosnak, s a két fiatal tehetség is bizonyította rátermettségét.

 A több mint kétórás gyakorlás után a pilóták és szurkolók egyaránt bizakodva várják a versenyszezont. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában