Labdarúgás

2023.03.23. 10:14

Nehéz feladat vár szombaton a DEAC együtteseire

Hazai környezetben lépnek pályára a Debreceni Egyetem megyei focicsapatai a hétvégén: a kis DEAC a Hajdúböszörményt, a DASE pedig a Bestrongot fogadja.

Szombaton ismét meccselnek

Forrás: deac.hu

Folytatódott a sorminta, győzelem után ismét vereséget szenvedett az előző fordulóban a kis DEAC, a gárda pont nélkül tért haza a Hajdúnánás otthonából. Hétvégén megint nehéz feladat vár az együttese, ugyanis a dobogó 3. fokán álló Hajdúböszörmény a következő ellenfél, szombaton 15 órától a Böszörményi úti Campuson csapnak össze a felek – írja a klub honlapja. A kék-fehérek remek formában vannak, mind az öt tavaszi mérkőzésüket megnyerték, legutóbb közvetlen riválisukat, a Nyíradonyt múlták felül egy góllal. Támadósoruk nagyon hatékony, a mezőnyben a legtöbb találatot jegyzik, eddig 61 alkalommal vették be ellenfeleik kapuját. 

Ez is mutatja, fegyelmezett, zárt védekezésre lesz szükség a pontszerzésre, ez ősszel sikerült, a szeptemberi párharc 2–2-es döntetlennel zárult. Azzal az eredménnyel most is kiegyeznének a cívisvárosiak, bár ha folytatódik a sorminta…

A Józsa elleni győzelem után ismét városi derbivel folytatja tavaszi menetelését Kovács Miklós legénysége, szombaton délután háromtól a Bestrongot fogadja a Sportcampus műfüves pályáján a DASE. A pallagiak 3-1-es vereséggel abszolválták az előző fordulót, a 11. helyen állnak, de újonc csapatként már jó eséllyel megtarthatják megye egyes tagságukat, 10 pontnyira vannak a kiesőzónától. Együttesünk az élmezőny tagja, de ez nem jelenti azt, hogy biztosra mehetnének a zöld-fehérek ellen, egy derbin bármi megtörténhet. Az első körben döntetlennel zárult a párharc.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában