Labdarúgás

2023.03.26. 14:50

Dombi Tibor: már nincsenek tuti meccsek, észnél kell lenni Bulgária ellen is

Dombi Tibor, a DVSC pályaedzője optimista a hétfő esti Eb-selejtező kapcsán.

Dibusz Dénesék a Bulgária elleni meccs után is örülnének

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar labdarúgó-válogatott sikerrel nyitotta az évet, miután csütörtökön 1–0-ra legyőzte Észtországot felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában. Az első félidőben Bolla Bendegúz talált be, azonban a VAR-ellenőrzés után elvették a gólt. Aztán a 41. percben Ádám Martin fejese talált utat magának a kapuba. A szünet után tovább nőhetett volna a magyarok előnye, azonban a kiharcolt büntetőt Sallai Roland igen gyengén rúgta meg, az észt kapus védett – maradt az 1–0, a lefújás után 41000 ember örült a Puskásban.

Hétfőn pedig már élesben kell bizonyítani a mieinknek, 20.45-től vívja meg Magyarország a Bulgária elleni Eb-selejtezőjét, ismét a Puskásban lesz jelenésük Szoboszlai Dominikéknak. Egy dolog biztos, a mieinknek többet kell nyújtaniuk, ha ismét nyerni szeretnének.

Megküzdöttek érte

– A legfontosabb gondolat, amely munkál bennem az észtek elleni meccs kapcsán, az az, mennyire örülök, hogy ilyen sokan járnak a válogatott összecsapásaira. Más a csapat megítélése, mint korábban, amiért meg is dolgoztak. Nem kell mindig magyarázkodniuk, a szurkolók támogatják az együttest. Szerethető a gárda, mindenki hozzáteszi a magáét, küzdenek, harcolnak a sikerért és egymásért. 

Az, hogy legyőzték Észtországot, fontos volt, de ami ennél is lényegesebb, hogy a tétmeccseken is bizonyítani tudjanak, erre hétfőn rögtön esélyük is nyílik

– mondta el érdeklődésünkre Dombi Tibor, a DVSC korábbi válogatott pályaedzője. Kicsi szerint már nincsenek tuti meccsek, bárki megszenvedhet bárki ellen, észnél kell lenni a játékosoknak. Mindenesetre Dombi optimista a bolgár-derbi előtt, bízik a magyarok diadalában.

Dombi Tobor, DVSC, labdarúgás, Debrecen
Dombi Tibor bízik a magyarok sikerében 
Fotós: Molnár Péter / Forrás: Napló-archív

Mint ismert, a Lokiból Ferenczi János kapott ezúttal meghívót Marco Rossitól, a debreceniek védője ugyan nem jutott szóhoz csütörtökön, azonban Dombi Tibi úgy véli, bármikor bármit hozhat az élet, Ferenczinek végig topon kell lennie, hogy ha beállítják, készen álljon. 

Bulgária számára már pénteken megkezdődött a a selejtező, 1–0-ra kikapott Montenegrótól, melyben a 80. percben csereként pályára lépett a DVSC labdarúgója, Stefan Loncsar. 

KSZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában