Rögbi

2023.03.21. 09:59

Készen állnak a rajtra a DEAC rögbisei

Székesfehérváron, szombaton játssza idei első mérkőzését az NB I-et megcélzó gárda.

Hamarosan újra harcba szállnak a debreceni rögbisek

Forrás: deac.hu

Hamarosan megmutathatják, milyen formában vannak a DEAC rögbisei, akik jelenleg a másodosztály éllovasaként – hat mérkőzésből hatot nyertek – várják idei első bajnokijukat. A DEAC Rugby Football Club-ot tizenegy esztendeje a Debreceni Egyetem orvostanhallgatói alapították, a klub 2019 vége óta szerepel Debreceni EAC néven. A rögbiszakosztály vezetője, Aenab Hussain nyilatkozott a klub honlapjának.

Aenab Hussain, DEAC rögbiszakosztály vezetője
Aenab Hussain sikeres idényben bízik
Forrás: deac.hu

– Már a múlt hetet megelőzően megkezdtük volna bajnoki szereplésünket, ám sajnos, a vendégcsapat nem tudott eljönni, így egymás közti játékot rendeztünk. 

Bár sokan nemrég tértek vissza Magyarországra, hamar kiderült, megfelelő állapotban van a gárda. Kijelenthető, hogy a március 25-ei, székesfehérvári mérkőzésünkre készen állunk.

Nagyon várjuk a találkozót, a jó rajt mindig fontos, és régen nem jártunk Fehérváron – mondta a nefrológusnak készülő sportvezető.

Az első helyen állnak

– Április 29-én játszunk először itthon, addig még lesz egy soproni vizitünk is. 

A tavaszi szezon előtt bizakodásra ad okot, hogy jó a csapat, és a létszámban is közelít az ideálishoz. Jelenleg harmincöten vagyunk, de van pár játékosunk, akikre sérülés miatt most nem számíthatunk. Április 1-jén nyílt napot tartunk, bízunk benne, hogy még több embert tudhatunk a sorainkban azután.

Az NB II. első helyén állunk, május 20-án lesz a play off a budapesti Kincsem Parkban, ha ott sikeresek leszünk, a következő idényben az első osztályban szerepelhetünk – fogalmazott Aenab Hussain, aki a csapat életében történt változásokról is szót ejtett.

– Korábban csak 7-es rögbit játszottunk, amely nagyon gyors változata a sportágnak, ebben műfajban nyertük meg 2019-ben a MEFOB-ot. Megkérdeztem a csapattól, hogy akarnak-e előrébb lépni, igazi, hagyományos, nagy formátumú, 15-ös rögbit játszani. Mindenki rábólintott. Annak az évnek a végén megállapodtunk a DEAC vezetőségével, így kerültünk az egyetemi klubhoz. A 2019/2020-as szezonban játszottunk először nagypályás rögbit, a szövetség rögtön az NB I-be sorolt bennünket, ám ez túl nagy ugrásnak bizonyult számunkra. Tavaly a rájátszásban, rendkívül szoros meccsen alulmaradtunk a másodosztályból érkező ellenfelünkkel szemben és kiestünk. Most azonban minden esélyünk megvan arra, hogy visszakerüljünk az élvonalba.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában