Futsal

2023.03.25. 16:48

Hobbija lett a hivatása a hajdúsámsoni sportolónak, Horváth Viktóriának

A DEAC női futsal NB I.-es csapatának versenyzője Hajdúsámson egyik legnagyobb büszkesége.

Horváth Viktória a DEAC női futsal NB I.-es csapat versenyzője öt éve, négy éve bekerült a magyar válogatott csapatába, és többször kapta meg a gólkirály címet. A tehetség 2008-ban, hétévesen kezdte a focizást egy sportegyesület fiú csapatában, majd az évek alatt végigjárta az U9-et, U13-at. Elmondása szerint hajdúsámsoni edzőinek nagyon sokat köszönhet, ezt soha nem fogja elfelejteni.

Forrás: Napló-archív

A sportoló az általános iskolai évek után tanulmányait a Debreceni Labdarúgó Akadémián folytatta, ahol bekerült az U19-es női focicsapatba is. Az utolsó tanévben voltak kisebb tornák az utánpótlásban, ahol országos bajnokságot nyertek csapattársaival. Ezután következett az életében a DEAC női futsal, ahol támadó játékosként láthatja a közönség. A Covid ideje alatt a csapatnak abba kellett hagynia a bajnokságot, de a rákövetkező két évben megvédték címüket és megnyerték a Magyar kupát is. Viktória profi szerződéssel leigazolt a futsalhoz, a hobbija lett a hivatása, mezszáma a 21-es, a válogatottban pedig a 11-es lett.

Az UEFA Női Futsal Európa-bajnokság négyes elődöntőjén Ukrajna ellen mérkőztek nemrég, bár a meccs vereséggel zárult a csapat számára, de Viktória a 12-dik percben góljával bravúrozott. Jelenleg a játékosok a Magyar Kupa elnyerésére készülnek. Horváth Viktória karrierjét végig támogatták szülei és testvérei, valamint edzője Szegedi Szabolcs, akikre a mai napig számíthat. 

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában