Kitüntetés

2023.03.21. 17:55

Kiss Éva most már hivatalosan is Nádudvar büszkesége

Díszpolgár lett a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes kézilabdakapus.

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én a nádudvari képviselő-testület döntése alapján a város díszpolgári címet adományozott Kiss Évának, a DVSC, a Győri Audi ETO és a magyar válogatott egykori kézilabdázójának. A kiváló kapus a pályafutását Nádudvaron kezdte, a helyi sportegyesületben lett igazolt sportoló, ahol 3 évig játszott, s ezt követően igazolt a DVSC-be.

Büszke a származására

– Nagyon meglepett, amikor Maczik Erika polgármester felhívott, és elmondta, hogy a képviselő-testület egyöntetűen megszavazta a díszpolgári címemet. Természetesen nagyon boldog voltam, s egyből megosztottam a nem mindennapi hírt édesanyámmal, aki még mindig Nádudvaron él. Mindig büszke voltam arra, hogy onnan származom. Jelenleg az ország másik végében, Győrben élek, így nem olyan egyszerű hazautaznom, de általában 3-4 havonta meglátogatom édesanyámat. Nagyjából mindig képben vagyok azzal, hogy mi történik a szülővárosomban, így tudom, hogy a Nádudvari Sportegyesület idén ünnepli 100. születésnapját, s ezáltal még inkább előtérbe került a sportra való nevelés, ami szerintem nagyon jó dolog. A nádudvari sportélet fontosságát mutatja, hogy korábban Szathmári János világválogatott kézilabdázó és Krucsó Zsolt transzplantált úszó is kiérdemelte már a díszpolgári elismerést – nyilatkozta a Hajdú Online-nak Kiss Éva, aki visszaemlékezett a kezdetekre.

Kiss Éva (balra) és Maczik Erika polgármester
Kiss Éva (balra) és Maczik Erika polgármester
Forrás: Lévai Péter/Nádudvar hivatalos Facebook oldala

Focistából BL-győztes

– Nádudvaron mindig nagy hangsúlyt fektettek a sportképzésre, ennek köszönhetően sok élsportoló kezdte itt pályafutását. A testvérem miatt először a focival ismerkedtem meg Katona Zoltán edző irányításával, s bár védőként megálltam a helyem a fiúk között, végül a kézilabdánál kötöttem ki. Az első edzőm Kerti József tanár úr volt, aki testnevelés órán figyelt fel rám, beállított a kapuba, majd négy évig volt a trénerem. A Nádudvari SE igazolt játékosa voltam három évig, majd 14 évesen a DVSC-hez szerződtem, s elköltöztem Debrecenbe. A profi karrierem során 2003-tól 2011-ig védtem a Loki kapuját, majd a Veszprém, a Siófok, a Fehérvár, végül pedig a Győr kapusa lettem – fogalmazott a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, négyszeres magyar bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes egykori hálóőr. – Pályafutásom befejeztével maradtam a Rába-partján, ahol az utánpótláscsapatok kapusedzője lettem. Két éve megszületett a kislányom, Eszter, akit a kora ellenére már sokan óvodásnak hisznek a magassága miatt. Talán ennek is tulajdonítható, hogy az állítások szerint nagyon hasonlít rám – nevette el magát a 35 esztendős családanya, aki a kislánya és az eredményei mellett már arra is nagyon büszke, hogy Nádudvar díszpolgára. 

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában