Kosárlabda

2023.03.22. 13:48

Győzni kell a DEAC kosarasainak, mert különben elveszhet a remény

Nem a saját kezében van a sorsa a debrecenieknek.

Jimmie Taylor

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC kosárlabdacsapata a Budapesti Honvéd otthonában lép pályára a Tippmix Férfi NB I. A 25. fordulójában pénteken 19 órától. Ahhoz, hogy Andjelko Mandics együttese kvalifikálja magát az idei rájátszásba, égetően fontos lenne elhozniuk a bajnoki pontokat a Ludovika Arénából.

A hátralévő két mérkőzésen egy győzelem is elég lehet, de két siker kevésnek bizonyulhat a playoff kiharcolásához. A Debreceni Egyetem alakulatának nem csak a saját kezében van a sorsa az alapszakasz hajrájában, ám két győzelem várhatóan elég lesz a legjobb nyolcba kerüléshez (a lehetséges forgatókönyvekről portálunkon is olvashatnak). Ennek első lépcsőfokaként az újonc Budapesti Honvédot kellene két vállra fektetni, akik mindenképpen szeretnék meghosszabbítani élvonalbeli tagságukat, így minden győzelem kulcsfontosságú lehet a számukra.

A DEAC az edzőcserét követő hatos győzelmi sorozata után a legutóbbi két bajnokiját elvesztette, miután Körmenden, valamint legutóbb az Alba ellen hazai pályán sem sikerült nyerni. Ennek köszönhetően visszacsúsztak a 9. helyre, így a hátralévő két fordulóban a Sopron, Körmend, ASE hármasból még legalább egyet meg kell előzniük. A rekordbajnok ezzel szemben idén a biztos bennmaradást tűzte ki célul, mely felé hatalmas lépést tett múlt szombaton, hiszen a közvetlen rivális Nyíregyháza otthonában tudtak nyerni. Baksa Szabolcs csapata ezzel már a 12., mely pozíciót minden bizonnyal szeretnének is megőrizni, hogy a lehető legkedvezőbb helyzetből várják az alsóházi küzdelmeket.

A két együttes karácsony előtti első összecsapása finoman szólva sem volt a kosárlabda ünnepe, egy rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen végül a DEAC 71–59 arányban győzni tudott. 

Azóta mindkét csapat módosított a keretén, de ami a legnagyobb változást hozta, az egyértelműen Andjelko Mandics személye, hiszen a cívisvárosiak azóta újra komoly tényezői az NB I.-nek. A vendégeknél Sherman érkezése bizonyult jó döntésnek, aki Mijovics, Crawley és Tanoh Dez mellett az egyik legveszélyesebb játékos lett a fővárosiaknál. Ennek ellenére azért nem tűnik megoldhatatlan feladatnak Polyákék számára a győzelem, igaz, a rendkívül szimpatikus kosárlabdát bemutató Honvéd eddig szinte mindenkire veszélyes tudott lenni hazai pályán – taglalták a gárda hivatalos oldalán. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában